Raheem Sterlingillä pyyhkii huomattavasti paremmin kuin vielä jokin aika sitten.

Tavallaan on hämmentävää ajatella, että Sterling täyttää muutaman päivän kuluttua vasta 22 vuotta. Sen verran monessa sopassa hänet on keitetty.

Liverpool-ajoilta muistetaan ylirasitustila, jota puitiin paljon lehtien palstoilla. Ja sitten tuli sopimussotku, joka lopulta päättyi Manchester City -siirtoon kesällä 2015. Viime kesänä Sterling oli taas otsikoissa, kun hänen niskaansa kaadettiin suuri osa siitä kurasta, jota Englannin EM-joukkue esitti.

Nyt Sterlingillä menee huomattavasti paremmin. Nuorukainen on tällä kaudella pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien jo 19 ottelua. Tehoja on syntynyt viiden maalin ja seitsemän maalisyötön verran.

Mitä Sterling on nyt tehnyt eri tavalla kuin ennen?

– Ympäristö on todella hyvä. Olen pitänyt omat asiat omana tietonani. Olen pysytellyt poissa tietyistä jutuista, joita tein viime vuonna, Sterling sanoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Se on tehnyt minulle todella hyvää, joten niin minun on tehtävä jatkossakin. Olen nauttinut jalkapallosta.

Tämän kauden Valioliigassa Sterling on ottanut vastustajan rangaistusalueella pallokosketuksia enemmän kuin kukaan muu pelaaja. Nyt kosketukset pitäisi vielä kliinisemmin muuttaa tehoiksi.

– Haluan olla pelaaja, joka auttaa joukkuettaan säännöllisesti, eikä vain muutaman kuukauden välein. Se ottaa aikaa, mutta pääsen siihen tavoitteeseen.

Sterling yrittää auttaa joukkuettaan seuraavan kerran huomenna, kun City isännöi sarjaa johtavaa Chelseaa. Ottelu alkaa klo 14.30 Suomen aikaa.