Kaksi entistä jalkapalloilijaa Dean Radford ja Jamie Webb väittävät Southamptonin entisen työntekijän käyttäneen heitä teini-ikäisinä vuosia hyväkseen. Lukuisia pelaajia on tullut viimeisen kahden viikon aikana esiin englantilaisissa junioriakatemioissa velloneesta hyväksikäytöstä.

Radford kertoo viettäneensä Southamptonissa kehitysryhmän jäsenenä viikonloppuja poissa kotoaan Bristolista. Entisen juniorin mukaan hän joutui käpertymään sohvalle seuran silloisen työntekijän vierelle nukkumaan.

– Se oli todella outoa, koska tämä oli ensimmäinen kokemukseni vastaavasti läheisyydestä tai miksi sitä haluaa kutsua. Hänen täytyi olla meille kuin toinen isä. Jos luotimme häneen, luottamus toimi molemminpäin, Radford paljasti BBC:lle.

Webb saapui Southamptoniin 13-vuotiaana. Hänen mukaansa seuran entinen työntekijä pyysi ahdistelun lisäksi kirjoittamaan itselleen rakkauskirjeitä.

– Hän yritti laittaa kätensä shortsieni tai verryttelyhousujeni sisään. Minä vain blokkasin hänet. Kaikkien täytyy kuulla nämä huhut, Webb muisteli kohtaamaansa ahdistelua.

Hyväksikäytetyille perustettuun auttavaan puhelimeen soitettiin ensimmäisen viikon aikana jo yli 800 kertaa (lue uutinen tästä).

Karmivat kokemukset pysyvät Radfordin muistoissa ikuisesti.

– Sitä voi elää normaalia elämää, mutta se pysyy minussa. Se on haudattu syvälle ja tulee aina uudestaan esiin. Tämä tulee jatkumaan koko loppuelämäni.