Koko jalkapallomaailman huomio kiinnittyy tänä viikonloppuna Barcelonan ja Real Madridin väliseen El Clàsicoon, mutta Euroopassa pelataan paljon muitakin mielenkiintoisia otteluja.

Valioliigakierros avataan lauantaina kello 14.30 alkaen Manchester Cityn ja Chelsean kohtaamisella. Antonio Conten luotsaama lontoolaisryhmä johtaa sarjaa 13 kierroksen jälkeen pisteen erolla Liverpooliin ja Pep Guardiolan Cityyn.

– Manchester City vastaan Chelsea on kauden tähän asti isoin peli, ja siitä tulee todellinen testi näille kahdelle mestarisuosikille, Sky Sportsin asiantuntija Jamie Redknapp toteaa.

– Se on äärimmäisen mielenkiintoinen taktinen taistelu kahden huippumanagerin ja huippujoukkueen välillä Valioliigassa – ja toivottavasti siitä tulee todella jännittävä, avoin peli. En kuitenkaan näe Chelsean häviävän tätä. Ennustan tasapeliä ja arvelen Conten olevan Guardiolaa tyytyväisempi siihen lopputulokseen.

Hän muistuttaa, että molemmat joukkueet ovat saaneet valmistautua kamppailuun huolella, sillä keskellä viikkoa ei ole ollut otteluja. City pääsee pelaamaan kotikentällään, mutta 3-4-3-ryhmitykseen vaihtanut Chelsea on peräti seitsemän pelin voittoputkessa.

– Minun silmissäni myös N’Golo Kante on ollut elintärkeä lisä. Ymmärtääkseen hänen Chelsealle antamansa edun on vain katsottava sitä, minkälainen menetys hän on ollut Leicesterille. Hän on tuonut todellisen teholisän. Hänen puolustava roolinsa keskikentällä lauantaina on täysin avainasemassa. On hänen tehtävänsä pysäyttää Cityn luovat lahjakkuudet Kevin De Bruyne ja David Silva – ja kukaan ei tee sitä työtä paremmin, sanoo Redknapp.

Hän muistuttaa, että City nappasi viime kaudella vain kaksi pistettä kuudesta ottelusta top 3:n joukkueita vastaan.

– Aivan liian usein he eivät vaikuttaneet tuovan kentälle sitä ahkeruutta, jota noiden isojen pelien voittamiseen tarvitaan. Se on skandaalimaista, ottaen huomioon heidän pelaajiensa laadun.