Talvitauon tarpeellisuudesta on puhuttu jo pitkään Englannissa. Siinä missä muut Euroopan huippusarjat huilaavat joulukuun lopusta tammikuun alkuun, Valioliigassa painetaan samaan aikaan vuoden kovimpia ruuhka-aikoja.

Englannin uusi manageri Gareth Southgate ei usko, että tauko parantaisi maajoukkueen mahdollisuuksia arvoturnauksissa. Mielipide on täysin päinvastainen verrattuna talvitaukoa tukeneeseen edeltäjäänsä Sam Allardyceen.

– Se on mielenkiintoinen keskustelunaihe. Ajatus talvitauosta on nyt esillä, mutta en muista, että siitä puhuttiin kun itse pelasin maajoukkueessa vuonna 1996 tai 1998. Meidän liigassamme pelaa paljon ulkomaalaisia. Ehkä jopa enemmän kuin meitä. Joten heillä on sama ongelma. Voimme siis ehkä päästä yli siitä. Laitamme aitoja itsemme eteen, joita ei välttämättä edes ole, Southgate perusteli The Guardianille.

Southgate haluaa talvitaukokeskusteluiden sijaan keskittyä niihin asioihin, joihin hän voi itse vaikuttaa.

– Harjoittelu pitää saada kauden päätteeksi oikealle tasolle ja nostaa suurin lataus oikeisiin hetkiin. Tuota osa-aluetta voi hallita. Ne ongelmat joita ei voi hallita ovat myös muilla mailla. En halua häiriintyä asioista, joihin en voi vaikuttaa.