Peräkkäisillä sijoilla 7 ja 8 ennen sunnuntaita majailleet Manchester United ja Everton kohtasivat viimeksimainitun kotikentällä Goodison Parkilla. United oli pitkään kiinni voitossa, mutta Everton nousi 1-1 -tasapeliin vain muutama minuutti ennen loppua. Unitedin loppuhetkien voiton sulamisen ovat olleet tällä kaudella kovin tuttua kauraa. Viimeisen 10 minuutin takaiskumaalit ovat maksaneet Unitedille tällä kaudella jo 7 sarjapistettä.

7 - Manchester United have dropped seven points from goals conceded in the last 10 minutes of PL games this season, a league high. Sloppy.

Manchester United piti enemmän palloa avausjaksolla, mutta töihin ei joutunut kumpikaan ottelun maalivahdeista. Everton heitti enimmäkseen pitkää palloa ja United yritti olla hieman luovempi mm. avauskokoonpanosta paikan vallanneen Henrikh Mkhitarjanin johdolla.

42 minuutin pelin jälkeen Everton-vahti Maarten Stekelenburg teki ulostulossaan pahan virheen, eikä Zlatan Ibrahimovic jättänyt tilannetta hyödyntämättä. Zlatan jatkoi yhdellä kosketuksella pallon 20 metristä kohti maalia, pallo pomppasi maasta ylärimaan, siitä maan kautta tolppaan ja lopulta hitaasti yli maaliviivan. Hidastus todisti tuomariston päätöksen olleen oikea ja tauolle mentiin Unitedin 1-0 -vierasjohdossa. Zlatanin kuiva kausi on todellakin ohi.

4 - After failing to score in six Premier League games in a row, Zlatan Ibrahimovic has now scored four in three games. Return.

Jo ennen ensimmäisen puoliajan puoltaväliä nähtiin kaksi kovaa taklausta, jotka herättivät kysymyksiä erotuomari Michael Oliverin päivän linjasta. Ensin Oliver tyytyi puhuttelemaan Gareth Barrya tämän taklattua hyvinkin varoituksen arvoisesti Zlatan Ibrahimovicia. Ja hieman myöhemmin Marcus Rojo selvisi keltaisella tultuaan rajusti ja jopa ulosajon arvoisesti Idrissa Gueyen jaloille. Nimi ei ollut tässä tapauksessa enne (Rojon sukunimi tarkoittaa suomeksi punaista).

– Se on punaisen kortin paikka. Kun nykyään mennään tilanteisiin tuolla tavalla, se on järkyttävää. Kun hypätään maasta ja syöksytään tilanteeseen noin, pelaaja pitää ajaa ulos. Rojo pääsi pälkähästä ja on hyvin, hyvin onnekas, Gary Neville kommentoi tilannetta Sky Sportsille.

David De Gealle ei tilastoitu avausjaksolla yhtään torjuntaa, ja Stekelenburgillekin vain yksi, helposti poimittu kaukolaukaus.

Toisella puoliajalla United piti jalkaa yhä kaasupolkimella, ja Oliverin linja jatkui yhtä sallivana. Ensimmäinen maalipaikka lankesi kuitenkin Evertonin Kevin Mirallasille, mutta De Gea levitti kroppansa hienosti pallon tielle. 60 minuutin kohdalla jälleen pirteästi pelannut Mkhitarjan rakenteli hyvän tilanteen, mutta Ander Herreran viimeistely-yritys osui maalin ristikkoon.

Evertonin toisen jakson kiriä sotkivat loukkaantumiset. Ensin Ibrahimovic kolaroi rajusti Seamus Colemanin kanssa ja sitten Anthony Martial tuuppasi Yannick Bolasieta. Sekä Coleman että Bolasie jouduttiin ottamaan vaihtoon peräperää minuuteilla 67 ja 68, ja kun Everton oli tehnyt ensimmäisen, taktisen vaihtonsa vain kaksi minuuttia aiemmin (Gerard Deulofeu Tom Cleverleyn tilalle), ei lopun taktisille vaihdoille jäänyt enää tilaa.

Ottelun lopun lähestyessä Evertonkin alkoi päästä maalipaikoille, mutta De Gea ei torkahtanut sekunniksikaan. Lopulta neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Evertonin yritys palkittiin. Vain hetkeä aiemmin kentälle tullut Marouane Fellaini aiheutti rangaistuspotkun asetettuaan kömpelösti polvensa Idrissa Gueyen tielle. Belgialainen ei ehtinyt koskea palloon kertaakaan ennen kohtalokasta kopautustaan. Rankkarituomio oli hivenen helppo, mutta ei silti tuomarivirhekään.

Pilkkua asettui vetämään rankkarispesialisti Leighton Baines, ja vaikka De Gea olikin hyvin mukana, painui kova veto maalin alanurkkaan.

17 - Leighton Baines has scored 17 of his 19 @premierleague penalties (89.5%). Converted.

Kun 90 minuuttia tuli täyteen kellossa, tulitti Baines toistamiseen kohti alanurkkaa, mutta De Gea pelasti Unitedin. Vaikka espanjalainen oli avausjaksolla työtön, saa United lopulta kiittää tasapelistä De Geaa.

Manchester United on voittanut vain yhden viimeisestä kahdeksasta valioliigaottelustaan. Ero kärkeen on kasvanut jo 13 pisteeseen.