Evertonin kärkimies Romelu Lukaku saa erittäin kovaa kritiikkiä juoksemisestaan Liverpoolin ex-puolustajalta Jamie Carragherilta.

Evertonin managerin Ronald Koemanin mukaan 23-vuotias belgialainen on huippuviimeistelijä, mutta tämän on parannettava prässäystään ja pallollista peliään.

– Lukaku on ehdottomasti lahjakas. Hän ja hänen agenttinsa Mino Raiola eivät ujostele kertoa sitä, mutta jos hän aikoo täyttää Koemanin ennustuksen, hänen on tehtävä yhtä asiaa enemmän kuin mitään muuta – juosta, Carragher kirjoittaa Daily Mailin kolumnissaan.

– Miettikää tätä: toistaiseksi tällä kaudella hän on ollut kentällä 1 017 minuutin ajan. Liverpoolin Roberto Firmino on pelannut 1 067 minuuttia. Siinä ajassa Firmino on juossut 23,6 mailia (38 kilometriä) pidemmälle kuin Lukaku ja tehnyt korkean intensiteetin sprinttejä 490 enemmän. Ero on kolossaalinen, hän jatkaa.

– Hän haluaa pelata Mestarien liigassa, mutta kyse on samasta asiasta Diego Costan, Alexis Sánchezin ja jopa Sergio Agüeron kohdalla. He kaikki juoksevat pidemmälle ja kovempaa kuin Lukaku.

– On huomattavaa, että Koeman on sanonut lähes jokaisen pelin jälkeen, ettei Lukaku prässännyt hyvin kärjessä.