Evertonin ehdottomiin avainpelaajiin kuuluva oikea laitapuolustaja Séamus Coleman on herättänyt terävillä otteillaan kokoluokkaa suurempien seurojen kiinnostusta jo jonkin aikaa. Irlannissa varttunut ja pelaajakasvatuksensa saanut Coleman on pelannut yhtä lyhyttä Blackpoolin lainapestiä lukuun ottamatta koko Englannissa viettämänsä ajan Evertonissa, eikä mies kiirehdi seurasta myöskään pois.

Irlannin maajoukkueen kapteeni kuitenkin myöntää, että pelaaminen Mestarien liigassa on yhä kasvava houkutin. Coleman saapui Evertoniin vuonna 2009, ja on jo ehtinyt nähdä Eurooppa-liigaa riittämiin.

– Olen 28-vuotias. Ei ole mikään salaisuus, että jos päätän urani pelaamatta koskaan Mestarien liigassa olen pettynyt. Se on harras toiveeni. Meillä on nyt hyvä manageri (toim.huom. Ronald Koeman), ja hän tarvitsee aikaa saadakseen kädenjälkensä näkyviin. Toivottavasti jossain vaiheessa uraani saan kuitenkin pelata myös Mestarien liigassa, Coleman myöntää Off the Ballin haastattelussa.

Ottajia pätevälle laitapuolustajalle varmasti olisi, mutta irlantilainen painottaa, että hän haluaa päästä jalkapallon kuninkuusluokkaan nimen omaan nykyisen seuransa väreissä.

– Rakastan Evertonissa oloa, eikä mikään tekisi minua onnellisemmaksi kuin päästä Mestarien liigaan tämän seuran kanssa.

”Urheus voi olla typerää”

Evertonin alkukausi oli erinomainen, mutta viimeisestä yhdeksästä ottelustaan se on voittanut vain yhden.

– Olemme nostaneet jalkaa kaasulta ilman syytä. Esityksemme ovat olleet kehnoja. Manchester Unitedia vastaan palasimme perusasioihin ja tasapelistä saamme itseluottamusta Watford-otteluun, Coleman uskoo.

Sunnuntaisen Everton-Manchester United -ottelun puhutuimpia tilanteita oli Colemanin kolarointi Zlatan Ibrahimovicin kanssa. Kriittisimmät väittivät Zlatanin kopauttaneen Colemania tahallaan päähän. Everton-puolustaja joutui tulemaan vaihtoon pian törmäilyn jälkeen.

– En tule vaihtoon kevyistä syistä. En vielä tiedä vamman laatua, mutta voin nyt pelin jälkeen jo paremmin. Silloin en voinut seistä suorassa enkä juosta, joten minun piti käyttää päätäni, Coleman kertoo.

– Ei ole mitään järkeä näytellä urheaa, jos ei pysty pelaamaan täydellä teholla. Eikä varsinkaan tuollaista joukkuetta vastaan, sillä silloin voi aiheuttaa takaiskumaalin. Urheus voi kääntyä tyhmyydeksi.

Lähde: Newstalk