Middlesbrough otti maanantain häntäpään kamppailussa niukan, mutta ansaitun 1-0 -voiton vieraistaan Hull Citystä. Vieraiden loppukiri oli lähellä onnistua, mutta piste jäi Hullille kuitenkin haaveeksi. Voitto oli putoamispeikkoa niskastaan hätistelleelle Borolle kauden kolmas.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli selkeää kotijoukkueen hallintaa. Alvaro Negredo sai hyvän tekopaikan jo ensiminuuteilla, mutta kiskaisi pallon maalin yli. Vyörytys oli kuitenkin jatkuvaa ja kertaalleen Middlesbrough sai pallon maaliinkin. Tuomaristo kuitenkin hylkäsi maalin Viktor Fischerin oltua sekä niukasti paitsiossa että pelattua palloa kädellään.

Tilastoihin avausjaksolta jäi Middlesbrough’n pallonhallintaylivoima 67-33. Maalintekoyrityksetkin se vei 8-2. Kolme minuuttia ennen taukovihellystä Hull oli saada jakson ainoan paikkansa, mutta Middlesbrough-toppari Ben Gibson hoiti tilanteen täydellisesti ajoitetulla taklauksellaan.

Toisella puoliajalla Middlesbrough jatkoi kuskin paikalla ja 61. peliminuutilla seurasikin ansaittu palkinto. Koko ottelun ajan näkyvästi esillä ollut Gastón Ramírez puski kulmapotkun tolpan kautta maaliin ja tuuletti peukku suussaan pienen poikansa kunniaksi.

Hull sai ottelun parhaat paikkansa vasta 90 minuutin täytyttyä. Ensin Boro-vahti Victor Valdés venyi paraatipelastukseen Adama Diomandén tavoiteltua ylänurkkaan. Seuranneessa kulmapotkussa Diomandé oli päästä tökkäämään pallon maaliin, mutta norjalainen myöhästyi pallosta täpärästi.

Hull jäi jo kuudennen kerran tällä kaudella nollille, ja on tehnyt 14 ottelussa vain 11 maalia. Maalimäärä on Valioliigan pieninn. Samaan määrään on pystynyt yksin Valioliigan maalipörssiä johtava Chelsea-kärki Diego Costa.

Middlesbrough nousi voittonsa myötä sarjan sijalle 13. Hull jatkaa tappio niskassaan Valioliigan toiseksi viimeisenä, takanaan vain Swansea. Seuraavana lauantaina Hull isännöi Crystal Palacea. Middlesbrough’ta puolestaan odottaa sunnuntaina vierailu Southamptoniin.