Chelsean maksama siirtosumma Eden Hazardista olikin luultua pienempi.

Asia käy ilmi Football Leaksin vuotamista dokumenteista, joita ovat saaneet käsiinsä tietyt eurooppalaiset lehdet. Ranskalainen Le Soir tietää nyt kertoa, että Chelsea maksoi Hazardista Lillelle 35 miljoonaa euroa kesällä 2012. Aiemmin luultiin, että siirtosumma oli 40 miljoonaa.

Vuodetuissa dokumenteissa oli myös tietoa Hazardin sopimuksista Chelsean kanssa. Ensimmäisenä sopimusvuotenaan belgialainen tienasi 4,71 miljoonaa euroa. Seuraavana vuonna hyökkäävän pelaajan palkka nousi viiteen miljoonaan.

Hazard sai roiman palkankorotuksen viime vuonna solmitun jatkosopimuksen myötä. Vuosipalkka kohosi kertaheitolla 12,4 miljoonaan euroon. Hazardin tuloja pönkitti entisestään bonusehto.

– Hänen sopimuksessaan oli vain yksi bonusmahdollisuus. Se oli melko hyvin valittu, sillä siinä sanottiin: ”jos hänet valitaan vuoden pelaajaksi, hän saa 2,4 miljoonan euron bonuksen”, Le Soirin raportissa kerrotaan.

Hazard valittiin kauden 2014-15 päätteeksi Valioliigan vuoden pelaajaksi.

Viime kausi oli Hazardille vaikeampi, mutta Antonio Conten alaisuudessa 25-vuotias pelimies on taas päässyt vireeseen. 14 valioliigaottelussa Hazard on iskenyt kahdeksan maalia ja antanut yhden maalisyötön.