Manchester Cityyn viime kesänä hankittu Claudio Bravo ei ole saanut pelkästään kehuja tällä kaudella.

Chileläismaalivahtia on kritisoitu useampaan otteeseen. Bravo on 11 valioliigaottelussa päästänyt 12 maalia. Neljässä Mestarien liigan ottelussa selän taakse on uponnut viisi osumaa.

– Ei kyse ole siitä, että englantilaiset eivät pitäisi Bravosta – englantilaislehdistö on tyly koko maailmaa kohtaan, Cityn entinen manageri Manuel Pellegrini sanoi haastattelussa FIFA:n verkkosivuilla.

– Sitä paitsi, Bravo syrjäytti (Joe) Hartin, Englannin maajoukkuevahdin. Bravo siirtyi Real Sociedadista Barcelonaan ja Barcelonasta Cityyn, koska hän on maailman paras maalivahti.

Pellegriniltä kysyttiin myös Chilen maajoukkuevalmentajan työstä. Tehtävää on tarjottu 63-vuotiaalle chileläiselle useampaan otteeseen.

– Miksi hylkäsin tarjoukset? Ensinnäkin siksi, että tarjouksia tuli, kun minulla oli sopimus muualle. Toiseksi, maajoukkuevalmentajan työ tylsistyttää minua. Pelejä on syyskuussa, lokakuussa, marraskuussa ja maaliskuussa. Ja kesäkuussa, kun pelataan Copa América.

– Muina aikoina on tehtävä toimistotöitä. Haluan olla kentällä.

Tällä hetkellä Pellegrini luotsaa kiinalaista Hebei China Fortunea. Joukkueessa pelaavat muun muassa Gervinho, Gaël Kakuta ja Stéphane Mbia.