Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisiä pelejä viedään. Tänään tositoimissa nähdään kaksi englantispoppoota. Arsenal pelaa vieraissa Baselia vastaan, ja Manchester City isännöi Celticiä.

Pelillisen panoksen vuoksi huomattavasti mielenkiintoisempi on Baselin ja Arsenalin välinen mittelö. Viiden kierroksen jälkeen PSG ja Arsenal ovat tasapisteissä. Kummallakin on 11 pistettä, mutta keskinäisen paremmuuden myötä PSG on piikkipaikalla.

Eli: Arsenal on varmasti jatkossa. Gunners voittaa lohkon, jos se kerää tänään enemmän pisteitä kuin PSG. Mutta onko lohkovoitto tänä vuonna erityisen tavoiteltava asia?

Lohkonsa voittamalla Arsenal välttäisi neljännesvälierissä varmuudella Barcelonan, Atlético Madridin ja Monacon. Toisaalta, tämän hetken sijoitusten perusteella lohkovoittajana Arsenal voisi saada vastaansa esimerkiksi vahvassa vireessä olevan Real Madridin tai Bayern Münchenin. Sillä ei siis välttämättä ole kovin paljon merkitystä, onko lohkoykkönen vai -kakkonen.

Manchester Cityllä rotaation paikka

Illan toisessa valioliigajoukkueen pelissä Manchester City saa vastaansa Celticin. Pelillinen panos loistaa poissaolollaan, sillä City on varmuudella lohkokakkonen. Yhtä varmasti Celtic on jumbo.

Mutta kyllä tässäkin kohtaamisessa riittää mielenkiintoisia aspekteja. Ensinnäkin, pystyykö City parantamaan viime kerrasta? Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa joukkueet päätyivät 3-3-tasapeliin.

Toiseksi, millaisella kokoonpanolla Pep Guardiola lähtee peliin? Fernandinho on pelikiellon vuoksi sivussa, mutta pelaako Sergio Agüerokaan? Cityn on tultava seuraavat pelit Valioliigassa toimeen ilman kaksikkoa, jolle langetettiin pelikieltoa viime viikonlopun tapahtumista. Nyt Guardiolalla on oiva sauma kokeilla niitä pelaajia, joita hän aikoo Valioliigassa peluuttaa Fernandinhon ja Agüeron tilalla.

Tässä vielä selvennystä siitä, mitä kaikkea lohkovaiheen päätöskierroksella ratkotaan.

Mestarien liiga tiistaina

Barcelona-Borussia Mönchengladbach klo 21.45 (Viasat Sport, Viaplay)
Basel-Arsenal klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
Bayern München-Atlético Madrid klo 21.45 (Viaplay)
Benfica-Napoli klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Dynamo Kiova-Besiktas klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Manchester City-Celtic klo 21.45 (Viasat Hockey, Viaplay)
PSG-Ludogorets klo 21.45 (Viaplay)
PSV-Rostov klo 21.45 (Viaplay)