Manchester Unitedin manageri José Mourinho kehuu armenialaispelaaja Henrikh Mkhitarjania, joka loisti Eurooppa-liigan torstai-illan 2–0-voittopelissä Zorja Luhanskia vastaan.

Viime kesänä Dortmundista isolla rahalla hankittu Mkhitarjan, 27, avasi maalitilinsä Unitedin paidassa komean soolonsa päätteeksi. Se jäi voitto-osumaksi ottelussa, jossa sinetöityi vierasjoukkueen pudotuspelipaikka.

– Hänellä on vahva mentaliteetti. Hän oli hyvin päättäväinen taistelemaan vaikeata sopeutumistaan vastaan ja tekee sitä nyt parhaalla mahdollisella tavalla, Mourinho totesi Independent-lehden mukaan.

– Hän teki todella kovasti töitä fyysisesti, taktisesti, ja tiedämme lahjakkuuden olevan siellä. Lahjakkuus, jonka tiesimme hankkivamme, hän lisäsi.

– Hän taisteli kehittyäkseen taktisesti, hän taisteli kehittyäkseen fyysisesti. Nyt hän pelaa hyvin Valioliigassa, hyvin Eurooppa-liigassa ja Liigacupissa. Nyt kehitteillä on hieman enemmän onnellisuutta hänelle, joten olen erittäin tyytyväinen.

Keskikenttämies Mkhitarjanin alku Unitedissa oli kaikkea muuta kuin helppo, ja hänellä oli suuria vaikeuksia mahtua edes vaihtopenkille.

Vielä viime kuussa Mourinho korosti, että Mkhitarjanin on ”tehtävä enemmän”. Portugalilaisen turhautuminen pelaajaan oli selvästi nähtävissä.