West Hamin kausi on ollut synkkä. Joukkue on juuri putoamisviivan yläpuolella, mutta matkaa alla olevaan Sunderlandiin on ainoastaan yksi piste.

Joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin lukeutuva Dimitri Payet on tästä huolimatta pelannut kelvollisen kauden. Hammers on tehnyt 15 maalia Valioliigassa, joissa Payet on ollut osallisena yli kolmanneksessa.

West Hamin voisi väittää olevan mukana putoamistaistelussa. Putoaminen olisi monelta kantilta katastrofi Hammersille. Mestaruussarjaan vajoaminen tarkoittaisi lähes varmasti Payet’n lähtöä, sillä The Timesin mukaan ranskalaispelaajan sopimuksessa on ostopykälä putoamisen varalta. Summa on Payet’n markkina-arvoon nähden hyvin alhainen, 17,8 miljoonaa euroa.

Payet on West Hamin historian parhaiten palkattu pelaaja. Brittilähteen mukaan pelintekijä kuittaa viikossa noin 150 000 euroa. Payet teki Hammersin kanssa viiden ja puolen vuoden jatkosopimuksen helmikuussa. Seura yrittää neuvotella Payet’lle vieläkin paremman sopimuksen, joka nostaisi ranskalaisen viikkopalkkaa entisestään.

West Ham maksoi Payet’sta 12,7 miljoonaa euroa Marseillelle reilu vuosi sitten. 29-vuotiaan pelaajan markkina-arvo on Transfermarktin mukaan tällä hetkellä 30 miljoonaa euroa.