Puolustava mestari Leicester takoi sateisessa illassa kolme maalia 20 minuutissa ja otti kauden neljännen voittonsa Valioliigassa Manchester Citystä maalein 4-2 (Lue raportti tästä.) Kotijoukkue Leicester piti palloa vain 22-prosenttisesti, mutta käytti maalipaikkansa kylmänviileästi ja aiheutti City-manageri Pep Guardiolalle lisää murheita. Viimeisessä kahdessa ottelussa City on päästänyt peräti seitsemän maalia.

Illan juhlituin sankari oli viime kaudella parrasvaloissa paistatellut Jamie Vardy, joka viimeisteli pelissä valioliigauransa ensimmäisen hattutempun. 29-vuotias Vardy oli pelannut Leicesterin paidassa 15 peräkkäistä ottelua ilman maalia, joten maalihanojen aukeaminen sai yleisön innostumaan. Kotiyleisö hoilasikin Vardyn kolmannen, 4-0 -maalin jälkeen isoon ääneen ”Can we play you every week?”, eli vapaasti suomennettuna ”Saadaanko me pelata joka viikko teitä vastaan?”

Manchester Cityn manageri Pep Guardiolalle rökitys oli henkilökohtaisella tasolla harvinainen, sillä valmentamiensa joukkueiden sarjaotteluissa Guardiolan ryhmää vastaan oli tehty vain kaksi kertaa aiemmin neljä maalia yhdessä ottelussa. Kerran moiseen pystyi Atlético Madrid, kerran Wolfsburg ja nyt kolmantena joukkueena Leicester.

OptaJoe

@OptaJoe
4 – This is the third time a team managed by Pep Guardiola have conceded 4 in a league game (Atlético in 2009 & Wolfsburg in 2015). Upset.

Espanjalaisella on kädet täynnä töitä pohtiessaan, kuinka tilkitä joukkueensa puolustus. City on pelannut tällä kaudella 6 ottelua Mestarien liigaa, 2 peliä Liigacupia ja 15 ottelua Valioliigassa, ja näissä 23 ottelussa se on pitänyt oman maalinsa koskemattomana vain surkeat kolme kertaa. Kaikki kolme ottelua päättyivät 4-0 -voittolukemiin – Bournemouthia, West Bromwichia ja Borussia Mönchengladbachia vastaan.

Twitterissä jotkut nostivat Cityn kokemat takaiskut italialaisten ansioksi. Viime viikolla Guardiolalle antoi oppitunnin Chelsean Antonio Conte, tänään Leicesterin Claudio Ranieri ja ensi viikolla vuorossa voi olla Watfordin Walter Mazzarri. Ja Claudio Bravon syrjäyttämäksi joutunut entinen City-maalivahti Joe Hartkin kuulemma lähettää Italiasta terveisiä.

Ojay #NTTW🇳🇬

@OJAYandthe108
It was Conte last week, today Claudio Ranieri, next is Walter Mazzari on Wednesday.. Italians on Pep Guardiola's case.. #LEIMCI

Lera Kumudzhyieva

@turquoise_hotel
Warm greetings from Italy 👍 #LEIMCI