Tilastopalvelu OptaJoe poimii tilastoista mielenkiintoisen yksityiskohdan Valioliiga-kauden maalintekijöistä. Kun Stoken Charlie Adam teki rankkarista joukkueelleen 1-1 -tasoituksen Arsenalin vieraana (lopputulos Arsenalin 3-1 -voitto) 31-vuotispäivänään, tuli hänestä jo viides pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa omana syntymäpäivänään.

Aiemmin synttäreitään ovat maalilla juhlistaneet Laurent Koscielny (Arsenal), Mesut Özil (Arsenal), Nolito (Manchester City) ja Christian Benteke (Crystal Palace).

OptaJoe

@OptaJoe
5 – Charlie Adam is the 5th player to score a PL goal on his birthday this season (after Koscielny, Ozil, Nolito & Benteke). Party.

Kun jokaisella kierroksella pääsee tositoimiin korkeintaan 260 kenttäpelaajaa ja kierroksia on pelattu tämän viikonlopun jälkeen 15, ei tarvitse olla kummoinenkaan tilastomatemaatikko todetakseen, että viisi synttärimaalia on melkoinen sattuma. Tai sitten valioliigapelaajat vain tietävät, kuinka merkkipäiviä on kaikkein kauneinta juhlistaa.

Sen verran tilastojen vastainen moinen synttärimaalien suma joka tapauksessa on, että innokkaiden (ja taikauskoisten) vedonlyöjien lienee syytä tarkistaa ennen tulevia otteluita, kuka pelaaja kulloinkin viettää synttäreitään pelipäivänä.