Liverpool sai kokea viime sunnuntaina yhden valioliigasyksyn tylyimmistä nöyryytyksistä, kun sen 3-1 -johto suli reilussa vartissa Bournemouthin 4-3 -voitoksi. Maalivahti Loris Kariusille ei voinut ottelusta puhtaita papereita antaa, mutta manageri Jürgen Kloppia kismittää Bournemouth-puolustaja Steve Cookin epäkunnioittavuus vastustajaa kohtaan.

Klopp kehui Bournemouth-manageri Eddie Howea ja isäntien komeaa nousua ottelun jälkeen, mutta raivostui kuullessaan Cookin pelinjälkeisistä kommenteista. 3-3 -tasoituksen tehnyt ja laukauksellaan voittomaalin alustanut Cook myönsi, että Bournemouth painosti erityisesti maalivahti Kariusta, jota he pitivät joukkueen heikkona lenkkinä.

– Totta puhuen teimme niin. Hän on kovan paineen alla, koska Liverpoolissa pelaamiseen vaaditaan kovaa luonnetta. Yritimme painostaa häntä ja laukoa niin paljon kuin mahdollista. Emme tietenkään saaneet kovin montaa vetoa pelissä, mutta panostimme häneen, koska hän oli Liverpoolin joukkueen heikkous, Cook myönsi TalkSportille.

Lausunto sai Kloppin välittömästi puolustuskannalle.

– Se on pahimpia asioita, joita olen ikinä kuullut. Ottelun voittanut pelaaja – en tiedä, kuka hän oli – laukoo jotain tuollaista pelin jälkeen. Sen takia en malta odottaa seuraavaa Bournemouthin kohtaamista, Klopp aloittaa Guardianissa.

– Voita peli, kunnioita toisen joukkueen pelaajia ja sulje sitten suu. Ihan sama mitä ennen peliä oli sanottu. Jos he pitivät Loris Kariusta ennen peliä heikkona lenkkinä, en tiedä, mitä peliä he ovat katselleet. Ottelussa Sunderlandia vastaan hän pelasti meidät kolme neljä kertaa. Ehkä he katselivat Mainzin pelejä.

Liika hyökkäysinto Kloppin omaan piikkiin

Klopp toi 23-vuotiaan Kariusin Liverpoolin Bundesliigan Mainzista ja on antanut tälle ykkösvahdin aseman ohi Simon Mignolet’n. Valmentajan mielestä Karius sopii Liverpoolin pelityyliin täydellisesti.

– Tarvitaan pelitapaan sopivia pelaajia. Me olemme pelaava joukkue, ja maalivahdinkin panosta kaivataan. Hänen täytyy tehdä nopeita päätöksiä. Eikä tämä ole oma erityispiirteeni, vaan kaikki valmentajat hakisivat samaa. Emme tietenkään halua takaiskumaaleja, mutta kyse on koko joukkueen puolustamisesta, Klopp selvittää.

– Karius on tehnyt hyviä torjuntoja viime otteluissa ja sitten oli se ei-niin-hyvä viime minuutin torjunta Bournemouthia vastaan. Se ei tuntunut hyvältä, mutta tällaisissa tilanteissa on kehityksen kannalta tärkeää saada oikeanlaista kritiikkiä. Eikä kritiikkiä ihmisiltä, jotka haluavat karkottaa hänet maasta.

Klopp myönsi, että Liverpoolin molemmat laitapakit olivat liian korkealla, kun Bournemouth riisti joukkueelta pallon ennen 2-3 -kavennustaan. Sen valmentaja otti omaan piikkiinsä.

– Teimme tilanteessa virhearvion. 3-1 -johto Bournemouthin vieraana on mahtava tulos. Ei silloin tarvitse enää hyökätä.

Karius jatkanee Liverpoolin maalin suulla myös sunnuntaisessa West Ham -ottelussa.