Putoamistaisteluun ajautunut West Ham janoaa kipeästi pisteitä sunnuntain vierasottelustaan Liverpoolissa, mutta manageri Slavan Bilic tiedostaa, ettei tehtävä ole helppo. Etenkin, koska maalinteko on takunnut koko kauden ajan.

West Ham on tehnyt 14 valioliigaottelussa vain 15 maalia, ja maaleista vain kaksi on hyökkääjien tekemiä. Diafra Sakho ja vastikään kokoonpanoon palannut Andy Carroll ovat tehneet maalin mieheen, mutta kaikki kesän kolme hyökkääjähankintaa – Jonathan Calleri, Ashley Fletcher ja Simone Zaza – ovat edelleen ilman liigamaalia.

– Hyökkääjät ovat tehneet vähemmän maaleja kuin odotettiin, mutta ei se pelkästään heidän vikansa ole. En halua jakaa joukkuetta hyökkääjiin ja loppuihin. Vaikka hyökkääjien tehtävä onkin tehdä maaleja, on se myös koko joukkueen vastuulla, Bilic puolustelee Guardianissa.

Huhumyllyssä yhdeksi ratkaisuksi hyökkääjäongelmaan on tyrkytetty Liverpoolin kovapalkkaista Daniel Sturridgea, eikä Bilic suoralta kädeltä huhua tyrmääkään. Pohjevammasta kärsinyt Sturridge on jäänyt paitsioon Roberto Firminon taakse, ja miehen arvellaan tähyilevän maisemanvaihtoa tammikuussa.

– Sturridge on mahtava pelaaja. Hänellä on lahjoja, hyvä kosketus ja hän osaa viimeistellä. Se, ettei hän pelaa säännöllisesti seuran ja Englannin maajoukkueen avauksessa, johtuu vain ja ainoastaan loukkaantumisista.

– Sturridge on yhdistetty meihin, mutta niin on melkein kaikki muutkin pelaajat. 95 prosentissa tapauksista huhuissa ei ole mitään perää. Ei minua silti haittaa, että Sturridgesta kysytään. Jokaikinen seura olisi hänestä kiinnostunut. En tunne hänen työmoraaliaan tai sitoutumisen astetta, mutta on Englannin ja Liverpoolin kannalta sääli, että hän on loukkaantunut. Se on hänen ongelmansa, Bilic toteaa.

Sunnuntain otteluun West Ham saanee parhaan maalintekijänsä Michail Antonion takaisin ruotuun. Myös Andy Carrollille on luvassa peliminuutteja, joskaan manageri ei usko miehen olevan vielä 90 minuutin kunnossa.Varsinkin, koska West Hamilla on edessään kolme ottelua kahdeksaan päivään.