Valioliiga-kausi 2016-17 on lähes puolessa välissä. Kauden aikana on nähty toistaiseksi lukuisia onnistujia. Päätimme listata näistä kymmenen parasta, jotka julkaistaan pelaaja kerrallaan jouluaaton ja tapaninpäivän välisenä aikana.

5. Adam Lallana, Liverpool

Liverpoolin Adam Lallana pelaa uransa parasta kautta jalkapalloilijana. Lähes koko uransa Southamptonia edustanut englantilainen siirtyi Liverpooliin kesällä 2014. 31 miljoonan euron hankinnalta odotettiin paljon, mutta Lallana heräsi vasta Jürgen Kloppin tultua Liverpoolin peräsimeen.

Lallana totuttiin näkemään aikaisemmin keskikentän hyökkäävissä rooleissa, useasti laitahyökkääjänä. Nyt Klopp on istuttanut 28-vuotiaan englantilaisen hieman puolustavampaan rooliin keskikentän keskustaan ja tulosta on tullut. Lallana on pelannut Valioliigassa 15 ottelua, joissa hän on tehnyt kuusi maalia ja on antanut saman verran maaliin johtaneita syöttöjä.

LIVERPOOL, ENGLAND - DECEMBER 11: Roberto Firmino of Liverpool is challenged by Dimitri Payet of West Ham United in the penalty area during the Premier League match between Liverpool and West Ham United at Anfield on December 11, 2016 in Liverpool, England.  (Photo by Jan Kruger/Getty Images)
Lallana taistelemassa pallosta West Hamin Dimitri Payet’n kanssa. (Kuva: Getty Images)

Lallana kärsi lievästä loukkaantumisesta marraskuussa. Paluu loukkaantumisen jälkeen on ollut vahva. West Hamia vastaan englantilainen osui kertaalleen. Seuraavassa ottelussa Middlesbroughia vastaan Lallana osui kahdesti ja syötti yhden 3-0-vierasvoitossa. Lallana käytännössä ratkoi ottelun yksin Liverpoolille.

Lallana on ollut Liverpoolin keskikenttäpelaajista toiseksi ahkerin 1v1-haastaja Philippe Coutinhon jälkeen. Englantilaispelaaja parantaa jatkuvasti puolustussuuntaan pelaamista uudella pelipaikalla. Lallanan vahvuudet ovat kuitenkin hyökkäyspäässä, jossa hän on luonut 1,5 maalintekotilannetta ottelua kohden.

Englantilaispelaajan syötöt ovat osuneet omille yli 86-prosenttisesti kuluvalla kaudella. Lallanan laukaisuprosentti on myös vakuuttava. Keskikenttäpelaajan laukaukset ovat uponneet maaliin peräti 67-prosenttisesti.

Valioliigan syyskauden TOP 10

10. Sadio Mané, Liverpool
9. César Azpilicueta, Chelsea
8. Virgil van Dijk, Southampton
7. Kevin De Bruyne, Manchester City
6. N’Golo Kanté, Chelsea
5. Adam Lallana, Liverpool

Loput artikkelit julkaistaan jouluaaton ja tapaninpäivän välisenä aikana