Valioliigassa palataan tositoimiin jo tänään kuuden ottelun voimin, mutta kierroksen mielenkiintoisin kamppailu on edessä vasta keskiviikkoiltana White Hart Lanella. Silloin kärkijoukkue Chelsea tavoittelee 14. peräkkäistä liigavoittoaan ja pyrkii sivuamaan Arsenalin nimissä olevaa ennätystä.

Chelsea on kukistanut putkensa aikana muun muassa Manchester Unitedin, Tottenhamin ja Manchester Cityn, mutta manageri Antonio Conte kuvailee tulevaa Tottenham-ottelua suurimmaksi testiksi.

– Meidän on valmistauduttava erittäin hyvin tähän peliin, koska siitä tulee varmasti todella, todella vaikea meille, mutta myös heille. Varmasti se on suurin testi. Mielestäni jokainen peli on meille nyt suurin testi. Stoke-ottelu on yksi hyvä esimerkki meille, koska on lyötävä, taisteltava jokaisessa pelissä voittaakseen, Conte toteaa ESPN FC:n mukaan.

Myös Tottenham on päässyt voittoputkeen Harry Kanen ja Dele Allin johdolla. Joukkue voitti sunnuntaina neljännen peräkkäisen kamppailunsa ja nousi liigan kärkinelikkoon ensimmäistä kertaa sitten lokakuun. Tottenhamin luotsi Mauricio Pochettino uskoo, että kaikki kannattavat keskiviikkona hänen miehistöään.

– Ehkä meistä tuntuu samalta kuin Leicesteristä tuntui viime kaudella. Kaikki joukkueet olivat heidän takanaan ja meitä vastaan. Ehkä Chelseasta tuntuu samalta kuin meistä viime kaudella, Pochettino kommentoi Metro-lehden mukaan.

Liverpool voi nousta kolmen pisteen päähän

Chelsea on hurjassa pistetahdissa, mutta Liverpool vaanii vain kuuden pisteen päässä, ja Jürgen Kloppin suojateilla on tänään edessä huomattavasti helpompi ottelu Sunderlandissa. Jos tulokset menevät Liverpoolin kannalta suotuisasti, joukkue voi lähteä seuraavalle kierrokselle enää kolme pistettä kärkeä perässä.

– Vastustajalle on aina pantava painetta. Meidän on vain voitettava peli. Aiheuttaako se painetta heille? En tiedä, ehkä. Sunderland-pelistä tulee vaikea, koska myös he haluavat voittaa putoamisuhan takia. Chelsea lentää juuri tällä hetkellä, ja heillä menee loistavasti, mutta meidän on keskityttävä omaan peliimme, Liverpoolin hollantilaispelaaja Georginio Wijnaldum toteaa The Guardianille.

Mediatietojen mukaan Philippe Coutinho ja Joël Matip ovat edelleen sivussa Liverpoolin kokoonpanosta. Kapteeni Jordan Hendersonin – entisen Sunderland-pelaajan – pelaaminen on puolestaan epävarmaa. Mies loukkasi kantapäänsä viikonlopun 1–0-voittopelissä Manchester Cityä vastaan.

Maanantaina katkolla on myös Manchester Unitedin viiden ottelun voittoputki, sillä José Mourinhon joukkue pelaa selvästi piristyneen West Hamin vieraana Lontoossa. Manchester Evening Newsin mukaan entinen Hammers-pelaaja Michael Carrick on toipunut pelikuntoon, mutta kapteeni Wayne Rooney, Daley Blind, Bastian Schweinsteiger ja Luke Shaw eivät olleet mukana Lontooseen matkustaneessa miehistössä.

Toppari Eric Bailly puolestaan lähti jo Afrikan mestaruusturnaukseen, ja ajoitus ei miellyttänyt alkuunkaan Mourinhoa.

– Hänen pitää ilmoittautua heille 2. tammikuuta. Pyysimme heiltä, että hän voisi ilmoittautua 3. tammikuuta, mutta he kieltäytyivät, joten hän ei voi pelata West Hamia vastaan. Tämän tyyppisillä päätöksillä he kontrolloivat jokaista sekuntia. Aivan varmasti he voittavat Afrikan mestaruusturnauksen. Tiedän menettäväni Baillyn kuukauden ajaksi, joten minulla on käytössäni (Chris) Smalling, (Marcos) Rojo ja (Phil) Jones – kolme pelaajaa kahdeksassa ottelussa, Mourinho manasi Sky Sportsille.

Wilshere sivussa Arsenal-ottelusta

Bournemouth ja Arsenal lähtevät voitot alla tiistai-illan keskinäiseen kohtaamiseensa. Kotijoukkue on esiintynyt hyvin omien kannattajien edessä, mutta nyt kokoonpanosta puuttuu Pohjois-Lontoosta täksi kaudeksi lainattu avainpelaaja Jack Wilshere, joka ei ole pelikelpoinen Tykkimiehiä vastaan.

Manchester City koki ison pettymyksen Liverpoolissa. Joukkue ei pelaa tällä hetkellä kovin hyvin, mutta nyt on oiva tilaisuus palata voittokantaan, kun heikko vierasjoukkue Burnley saapuu Etihadille.

– Asiat voisivat olla paremmin. Pidän kuitenkin näiden kavereiden kanssa työskentelemisestä, koska he antavat minulle kaikkensa pelatessaan ja harjoitellessaan, joten seuraavassa pelissä yritämme uudestaan, Cityn manageri Pep Guardiola tiivistää BBC:n mukaan.

– Siirrymme vasta kauden toiselle puoliskolle, ja jäljellä on vielä yli viisi kuukautta, joten on hieman aikaista olla kovin huolissaan.

Valioliigan 20. kierros

Maanantai 2.1.
14.30 Middlesbrough – Leicester Viasat
17.00 Everton – Southampton
17.00 Manchester City – Burnley
17.00 Sunderland – Liverpool Viasat
17.00 West Bromwich – Hull
19.15 West Ham – Manchester United Viasat

Tiistai 3.1.
21.45 Bournemouth – Arsenal Viasat
22.00 Crystal Palace – Swansea
22.00 Stoke – Watford

Keskiviikko 4.1.
22.00 Tottenham – Chelsea Viasat

Huom! Artikkelia korjattu kello 12.12. West Hamin ja Manchester Unitedin välinen ottelu alkaa kello 19.15 eikä kello 19.30.