Jermain Defoe on West Hamin ykköskohde talven siirtomarkkinoilla. Ainakin mikäli on uskominen The Telegraphia.

Sky Sportsin tavoin Telegraph tietää kertoa, että Sunderland on jo hylännyt yhden Hammersin tekemän tarjouksen Defoesta. Tiettävästi se oli kuuden miljoonan punnan (noin seitsemän miljoonaa euro) luokkaa. Tässä vaiheessa ei tiedetä, millaiseen tarjoukseen Sunderland mahdollisesti voisi suostua.

Miksi juuri Defoe? Paristakin syystä.

Telegraphin mukaan West Hamilla oli alun perin muita hyökkääjiä ostoslistalla. Chelsea ei kuitenkaan halua lainata Michy Batshuayita eikä Manchester United Marcus Rashfordia tai Anthony Martialia.

Toiseksi, Luka Modric on lehden tietojen mukaan vakuuttanut manageri Slaven Bilicin Defoen hyödyllisyydestä. Real Madridin ja Kroatian keskikenttäpelaaja tiettävästi kertoi entiselle maajoukkuemanagerilleen, että Defoen liikkuminen rangaistusalueella ja sen ympärillä on maailmanluokkaa. Modric ja Defoe pelasivat samaan aikaan Spursissa kausien 2008-12 aikana.

Ja sitten on tietysti Defoen vire. Vielä lähes ikämiehenäkin hän keikkuu Valioliigan maalitilaston kärkisijoilla. 20 ottelua on tuottanut 11 osumaa, mikä oikeuttaa jaettuun neljänteen sijaan. Valioliigan kaikkien aikojen maalitilastossa 154 osumaa paukuttanut Defoe on seitsemäntenä.