Valioliigan joulun ruuhkakierrokset ovat nyt takana. Tulevana viikonloppuna kamppaillaan FA Cupissa kolmannen kierroksen otteluissa. Tässä vaiheessa mukaan liittyvät valioliigajoukkueet.

Perjantai käyntiin huippuottelulla

Heti perjantaina nähdään kiinnostava kamppailu, kun West Ham saa Lontoon stadionilla vieraakseen Manchester Cityn. Hammers ei ole ollut tällä kaudella viime vuoden vireessä ja joukkue on hävinnyt kaksi viimeistä Valioliiga-otteluaan tekemättä maaliakaan. Erityisesti on tökkinyt kärkipäässä, sillä joukkueen ykköshyökkääjä Andy Carroll on onnistunut vain kahdesti maalinteossa.

City on puolestaan ollut joulukuun puolivälin jälkeen tulessa voitettuaan neljä viidestä viimeisestä valioliigaottelustaan. Ainoan tappionsa Citizens kärsi uudenvuodenaattona Liverpoolin vieraana.

Suurimpana muutoksena City on saanut puolustuksensa kuntoon. Joukkue on päästänyt edellisessä viidessä pelissään vain kolme maalia. Alkukauden alakerran haparointi voidaan jättää vihdoin taakse.

West Hamin poissaolot iskevät puolustuspäähän. Toppariosastolta on sivussa James Collins ja laitapuolustajista puuttuvat Arthur Masuaku sekä Alvaro Arbeloa.

Cityltä uupuvat loukkaantumisten vuoksi muun muassa keskikenttäpelaaja Ilkay Gündogan ja puolustuksen johtohahmo Vincent Kompany. Lisäksi puolustava keskikenttäpelaaja Fernandinho hölmöili itselleen viime kierroksen ulosajollaan neljän ottelun pelikiellon.

City voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Valioliigassa 3-1-lukemin. Slaven Bilicin valmentama West Ham sai myös maanantaina ulosajon, mutta Sofiane Feghoulin kortti kumottiin.

– Olin todella onnellinen kuullessani uutiset. Jos päätös olisi ollut meitä vastaan, se olisi maksanut neljä peliä, Bilic kommentoi helpottavaa uutista Daily Starille.

Leicester ilman avainpelaajiaan Goodison Parkille

Lauantaina Valioliigan puolustava mestari Leicester aloittaa heikon syyskauden jälkeen puhtaalta pöydältä cup-taipaleensa Evertonin vieraana. Siinä missä Toffees on viime aikoina parantanut otteitaan, Kettujen laskukierteelle ei näy loppua. Viime vuoden sensaatiojoukkue taistelee keskikastin alapuolella putoamista vastaan.

Everton on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan kolme. Tähän sarjaan mahtuu vieraspisteet juurikin Leicesteristä. Huomioitavaa on ykköshyökkääjä Romelu Lukakun neljä maalia viimeiseen kuuteen otteluun.

Leicester puolestaan on voittanut viidestä edellisestä pelistään vain West Hamin. Maanantaina joukkue tasasi vaisulla esityksellä pisteet maalittomin lukemin sarjanousija Middlesbrough’ta vastaaan.

Evertonin merkittävin poissaolo on keskikentän ankkurin Idrissa Gueyén lähtö Afrikan mestaruuskisoihin. Leicesteriltä samaan turnaukseen Algerian paitaan menivät viime kauden tehokkain pelaaja Riyad Mahrez ja avauksen kärki Islam Slimani.

Sen sijaan Kettujen uusi keskikentän hankinta Wilfried Ndidi saattaa tehdä lauantaina debyyttinsä.

– Kaikki on työluvan suhteen kunnossa. Hän harjoitteli jo tänään. Hän on lauantaina käytössä. Leicester-luotsi Claudio Ranieri paljasti lehdistölle torstaina.

Leicester saa varmuudella yhden tärkeän miehen takaisin, sillä ykköskärki Jamie Vardy on kärsinyt pelikieltonsa.

FA Cupin kolmannen kierroksen ottelut

Perjantai 6.1

West Ham-Manchester City klo 21:55 (Viasat)

Lauantai 7.1

Manchester United-Reading klo 14:30 (Viasat)
Accrington-Luton klo 17:00
Barrow Rochdale klo 17:00
Birmingham-Newcastle klo 17:00
Blackpool-Barnsley klo 17:00
Bolton-Crystal Palace klo 17:00
Brentford-Eastleigh klo 17:00
Brighton-Milton Keynes Dons klo 17:00
Bristol City-Fleetwood klo 17:00
Everton-Leicester klo 17:00
Huddersfield-Port Vale klo 17:00
Hull-Swansea klo 17:00
Ipswich-Lincoln City klo 17:00
Millwall-Bournemouth klo 17:00
Norwich-Southampton klo 17:00
QPR-Blackburn klo 17:00
Rotherdam-Oxford United klo 17:00
Stoke-Wolverhampton klo 17:00
Sunderland-Burnley klo 17:00
Sutton-Wimbledon klo 17:00 (Viasat)
Watford-Burton klo 17:00
West Bromwich-Derby klo 17:00
Wigan-Nottingham klo 17:00
Wycombe-Stourbridge klo 17:00
Preston-Arsenal klo 19:30 (Viasat)

Sunnuntai 8.1

Cardiff-Fulham klo 13:30
Liverpool-Plymouth klo 15:30 (Viasat)
Chelsea-Peterborough klo 17:00 (Viasat)
Middlesbrough-Sheffield Wednesday klo 17:00
Tottenham-Aston Villa klo 18:00 (Viasat)

Maanantai 9.1

Cambridge United-Leeds klo 21:45 (Viasat)