Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo. Siinä nimet, jotka on kuulutettu maailman parhaan pelaajan tittelin saajaksi vuodesta 2008 lähtien.

Spekulointi on taas ajankohtaista, sillä tulevana maanantaina pidetään FIFA:n vuotuinen gaala. Ballon d’Or jaettiin jo viime vuoden puolella, sillä France Football -lehden ja FIFA:n yhteiselo päättyi. Maanantaina FIFA jakaa oman palkintonsa vuoden parhaalle pelaajalle.

Palkinnon nimellä ei ole niin merkitystä. Olennaista on se, että kaksi pelaajaa on hallinnut jalkapallomaailmaa jo lähes kymmenen vuoden ajan. Milloin ylivoima päättyy?

– Kun he lakkaavat tekemästä maaleja, tai kun muut pelaajat nousevat heidän tasolleen, Manchester Unitedin Paul Pogba sanoi FIFA:n haastattelussa.

– Kun tulee joku, joka ylittää heidän tasonsa kentällä ja sen ulkopuolella, niin silloin se tapahtuu (että joku muu voittaa palkinnon). En tosin tiedä, milloin niin tapahtuu, sillä he ovat edelleen huipputasolla.

– Tätä on jalkapallo. Rakastan katsoa heidän pelaamistaan. He saavat minut rakastumaan jalkapalloon yhä palavammin. Kun näen heidän pelaavan, haluan kehittyä entistä kovemmin. Haluan yrittää saada heidät kiinni.

Neljä ehdokasta ylivoiman rikkojiksi

Ketkä voisivat rikkoa Messin ja Ronaldon palkintoputken? Pogba tarjosi neljää nimeä.

– Meillä on Zlatan (Ibrahimovic) Manchester Unitedissa. Jopa hän voisi pystyä siihen. Hän on 35-vuotias, mutta tapa jolla hän pelaa ja se miten hän tekee maaleja… Hänestä näkee, että hän on ollut huipputasolla yli kymmenen vuotta.

– (Eden) Hazard, Neymar, (Luis) Suárez pelaavat todella hyvin ja tekevät maaleja. He ovat hienoja pelaajia, jotka pystyvät palkinnon nappaamaan, jos maalien sylkeminen jatkuu.

– Heidän on tosiaan pystyttävä jatkamaan maalien paukuttamista, koska Cristiano ja Messikin jatkavat. He ovat aina tikissä.

Entä kuinka lähellä Pogba kokee itse olevansa kolmen parhaan ryhmää?

– Olen vielä kaukana. On hyvä, jos yltää kymmenen, viiden tai kolmen parhaan joukkoon, mutta en pelaa sitä varten. Jos olen kolmen parhaan joukossa, haluan olla ykkönen. Se tarkoittaa, että olen vielä kaukana.

– Minun on jatkettava työntekoa, koska en halua olla kakkonen tai kolmonen. Ne ovat pahimpia sijoituksia.