Cristiano Ronaldo valittiin maanantai-iltana vuoden parhaaksi pelaajaksi FIFA:n järjestämässä gaalassa. Real Madridin ja Portugalin maajoukkueen hyökkääjä keräsi äänistä 34,5 prosenttia.

26,4 prosenttia äänistä kerännyt Lionel Messi oli toinen ja Antoine Griezmann (7,5 prosenttia äänistä) kolmas. Mutta kyllä valioliigapelaajatkin joitain ääniä saivat.

Äänensä antoivat kunkin FIFA:n alaisen maajoukkueen kapteeni ja päävalmentaja. Äänestysoikeus oli myös tietyillä nimetyillä toimittajilla. Manchester Unitedin Zlatan Ibrahimovic oli kolmessa äänestyslapussa paras, kiitos ruotsalaisten. Zlatanin äänestivät ykköseksi niin Ruotsin maajoukkueen kapteeni Andreas Granqvist kuin Ruotsin päävalmentaja Jan Andersson.

Samanlaista patriotismia ei näkynyt Englannin maajoukkueen toiminnassa. Wayne Rooneyn lapulla olivat (tässä järjestyksessä) nimet Ronaldo, Luis Suárez ja Jamie Vardy. Päävalmentaja Gareth Southgate äänesti Ronaldoa, Griezmannia ja N’Golo Kantéa. Yllättävää oli se, ettei kummankaan papereissa Messi ollut kolmen parhaan joukossa.

Vardylle ääniä pieniltä

Leicesterin Vardy oli muutamien äänestyslipukkeella ykkönen. Kenties altavastaajan asema vetosi, sillä Vardyn äänestivät ykköseksi Turks- ja Caicossaarten (32 000 asukasta) kapteeni Billy Forbes sekä päävalmentaja Oliver Smith, Taiwanin päävalmentaja Kazuo Kuroda ja Vanuatun median edustaja Raymond Nase.

Vardyn joukkuekaveria Riyad Mahrezia pitivät parhaana Palestiinan kapteeni Abdellatef Bahdari ja päävalmentaja Abdel Nasser Barakat, Qatarin päävalmentaja Jorge Daniel Fossati Lurachi, Algerian median edustaja Mohamed Saad sekä Kuuban median edustaja Yasiel Cancio.

Zlatanin joukkuekaveri Paul Pogba puolestaan sai ykköspaikan Lesothon median edustajan – Pascalina Kabin – papereissa. Arsenalin Alexis Sánchezin nimesi ykköseksi Amerikan Samoan päävalmentaja Larry O’Mana, Chilen päävalmentaja Juan Antonio Pizzi sekä Samoan päävalmentaja Scott Easthope. Uuden-Seelannin kapteenin Chris Woodin mielestä sen sijaan Man Cityn Kevin De Bruyne oli vuoden paras. Kirgisian päävalmentaja Alexander Krestinin puolestaan piti ykkösenä Arsenalin Mesut Öziliä. Grenadan median edustaja Michael Bascombe taas äänesti parhaaksi Man Cityn Sergio Agüeroa.

Erityismaininta on annettava Chilen päävalmentajalle Pizzille. Hän tosiaan äänesti Sánchezia – eikä muita. Pizzi jätti tylysti kakkos- ja kolmospaikat tyhjiksi.