Paikallislehti Stoke Sentinelin mukaan kärkimies Peter Crouch ansaitsi vuoden mittaisen jatkopestinsä, mutta se on myös huolestuttava merkki Stoke Cityn kannalta.

Crouch on jo 37-vuotias, kun hänen tuore sopimuksensa umpeutuu vuonna 2018. Tämän viikon sopimusuutinen nostaa lehden mukaan ilmaan useita kysymyksiä.

”Olisiko seura ollut yhtä innokas kiinnittämään lähes 36-vuotiaan pelaajan, jos Joselu olisi jatkanut vielä yhden kauden tai Wilfried Bony päässyt lentoon tultuaan lainalle Manchester Citystä? Ja olisiko Mark Hughes ollut yhtä ihastunut Crouchin luotettavaan luonteeseen ja itsemotivointiin, jos muut olisivat osoittaneet sitä hieman enemmän viime aikoina?”

Kaksimetrisen Crouchin vastuu on kasvanut viime aikoina, ja mies oli neljä kertaa peräkkäin mukana avauskokoonpanossa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2014. Onnistumiset Chelsean ja Watfordin verkkoon olivat hänelle ensimmäiset liigamaalit puoleentoista vuoteen.

Lehti toivoo, että Crouchin esimerkki saisi nuoremmat pelaajat nostamaan pelitasoaan ja manageri Hughesin kääntyvän tulevissa hankinnoissaan yhä enemmän kotimaisten pelaajien puoleen.

”Crouch on ollut vakio, jonka ympärillä moni muu on heilahdellut. Hänen poissaolonsa joukkueesta tuli aikana, jolloin heidän tuottavuutensa kukoisti, mutta hänen paluunsa takaisin esille tulee nyt siksi, koska heidän tuottavuudestaan on tullut aito huolenaihe.”


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.