Viime viikonloppu mentiin FA Cupin merkeissä, mutta nyt palataan Valioliigan pariin. Kierros numero 21 tarjoaa todella kovia kamppailuita. Niistä suurimmat sijoittuvat sunnuntaille.

Keskikenttänsä uudella hankinnalla tilkinnyt Everton haastaa Man Cityn

Sunnuntain toisessa huipputaistossa Everton saa vieraakseen Manchester Cityn. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Etihadilta jäi mieleen Citizensin kahdesta epäonnistuneesta rangaistuspotkusta. Lisäksi Toffees sai 1-1-tuloksella pisteen mukaan.

Evertonin kurssi on ollut viime aikoina taas nousujohteinen. Merseysidelaisseura on napannut voiton kolmesta viidestä viimeisestä ottelustaan. Ainoa tappio tuli derbyssä Liverpoolia vastaan.

Myös City hävisi viimeisimmästä peleistään vain Liverpoolille. Voittoja on tullut viiteen otteluun neljä muun muassa Arsenalista ja Watfordista.

Molempien joukkueiden tärkeimmät yksilöt löytyvät kärkipäästä Everton-hyökkääjä Romelu Lukaku on iskenyt kauden aikana 11 maalia. Cityn Sergio Agüerolla kasassa on saman verran osumia. Argentiinalainen palasi edellisellä kierroksella pelikiellostaan vahvasti rokotettuaan Burnleya kerran.

Everton saattaa saada otteluun ison vahvistuksen keskikentän pohjalle. Puolustavan keskikenttäpelaajan Morgan Schneiderlinin siirto Manchester Unitedissa vahvistui torstaina. Ranskalainen ottanee pelatessaan Afrikan mestaruuskisoihin lähteneen Idrissa Gueyen. City puolestaan saattaa antaa ensiesiintymisensä hyökkääjälupaus Gabriel Jesusille.

– Tunnen pelaajan ja hänen vahvuutensa. Hän halusi epätoivoisesti tulla Evertoniin. Hän on vahva hahmo, mutta myös nopea pelaaja. Morgan on todella nälkäinen näyttämään kykynsä, Everton-manageri Ronald Koeman hehkutti Schneiderlinia seuran verkkosivuilla.

Everton menetti vähän aikaa sitten avainlaiturinsa Yannick Bolasien vuoden sairauslomalle. City taas kärsii keskikentän ongelmista. Ilkay Gündoganilla on pitkä loukkaantuminen ja Fernandinho ehti hölmöillä itsensä viime kierroksella uuteen pelikieltoon.

Old Traffordilla arkkiviholliset taistelevat tärkeistä pisteistä

Sunnuntain huipennuksessa Manchester United saa vieraakseen pahimman vihollisensa Liverpoolin. Tällä kertaa myös pisteet ovat tärkeitä, sillä kilpakaksikon välillä on vain viiden pisteen ero. Joukkueiden ensimmäinen maaliton kohtaaminen Anfieldillä jätti myös viihdearvossaan parannettavaa.

United lähtee isoon kotiotteluun kuuden valioliigapelin voittoputkessa. Liverpoolin voittokulku päättyi viime kierroksen Sunderland-tasapeliin. Tätä ennen Reds oli napannut täydet pisteet neljästä edellisestä ottelusta.

Unitedilla on Marcos Rojon loukkaannuttua käytössään vain kaksi varsinaista topparia Chris Smalling ja Phil Jones. Eric Bailly lähti Afrikan mestaruuskisoihin. Hyökkäyspäässä ykköspyssy Zlatan Ibrahimovicin odotetaan palaavan kokoonpanoon.

Liverpoolin hyökkäyspäätä puolestaan syö syksyn tehokkaimpiin pelaajiin kuuluneen Sadio Manén lähtö Afrikkaan Senegalin paitaan. Menetystä kuitenkin tasoittaa brassitaituri Phillippe Coutinhon mahdollinen paluu. Redsin pelintekijä tuli keskiviikon Liigacupin välierässä jo vaihdosta sisään.

Manén puuttuessa yhä suurempi hyökkäysvastuu siirtyy Adam Lallanalle. Keskikenttäpelaaja on ollut 7+7-tehoillaan Liverpoolin kauden tehokkain pelimies.

Unitedin leirissä Wayne Rooney tarvitsee enää yhden maalin noustakseen Unitedin kaikkien aikojen maalikuninkaaksi. Hyökkääjä sivusi jo lauantaina FA Cupissa Sir Bobby Charltonin ennätystä.

– Liverpool oli Liigacupissa heikko puolustuspäässä. Jos Zlatan Ibrahimovic on kunnossa, En näe miten Liverpool pärjäisi Unitedia vastaan, Sky Sportsin asiantuntija Paul Merson ennakoi peliä.

Valioliigan kierros 21

14.1 lauantai

Tottenham-West Bromwich klo 14:30 (Viasat)
Burnley-Southampton klo 17:00
Hull-Bournemouth klo 17:00
Sunderland-Stoke klo 17:00
Swansea-Arsenal klo 17:00 (Viasat)
Watford-Middlesbrough klo 17:00
West Ham-Crystal Palace klo 17:00
Leicester Chelsea klo 19:30 (Viasat)

15.1 sunnuntai

Everton-Manchester City klo 15:30 (Viasat)
Manchester United-Liverpool klo 18:00 (Viasat