West Hamin ykköstähti Dimitri Payet nousi äsken otsikoihin ilmoitettuaan, että hän kieltäytyy pelaamasta jatkossa West Hamissa. Payet’n toiveissa on siirto suurempaan seuraan, ja huhuissa ranskalainen on yhdistetty muun muassa Arsenaliin. Harva kuitenkaan uskoo lakkoilun suoranaisesti parantavan keskikenttäpelaajan asemaa, ja edessä voikin olla pitkä viivytystaistelu, jossa on ainoastaan häviäjiä.

West Ham on jo ilmoittanut, ettei pallotaiturilla ole enää asiaa joukkueen harjoituksiin. Lisäksi Payet’lle on lankeamassa seuran taholta sakko. Lontoolaisseuran manageri Slaven Bilic on antanut oman näkemyksensä tähtipelaajansa tilanteesta Evening Standardin kolumnissaan.

– Totta puhuen viimeinen asia, josta haluaisin tässä kolumnissa puhua, on Dimitri Payet’n tilanne. Sanoin kaiken sanottavani lehdistötilaisuudessa eilen, mutta ymmärrän, että monet West Hamin fanit ovat tilanteeseen yhtä pettyneitä kuin minäkin. He haluavat tietää, miksi näin kävi, kroaattivalmentaja aloittaa.

– Olen pelaajilleni sen velkaa, että keskityn heihin ja tärkeään Crystal Palace -otteluun valmistautumiseen. Olen kuullut usein mantran ”joukkue on suurempi kuin yksikään yksilö”. Vaikka sanonta pitääkin usein paikkansa, se on pelkkää teoriaa. Tässä tapauksessa se ei voisi kuitenkaan olla osuvampi.

– Dimitrin tilanne on kärjistynyt jo jonkin aikaa. Pidin hänen kanssaan palaverin kaksi päivää sitten. En paljasta, mitä puhuimme, mutta minulle ei jäänyt mitään epäselvyyttä hänen aikeistaan.

– Eilen, ennen ottelua edeltävää lehdistötilaisuutta, kysyin Dimitriltä vielä kerran: ”Pidätkö yhä kiinni siitä, mitä sanoit pari päivää sitten vai oletko ajatellut asiaa uudelleen?” Hän sanoi pysyvänsä päätöksessään, joten sillä sipuli. Silloin oli oikein kertoa kannattajille ja pelaajille, mistä on kyse. Informoinkin joukkuetta myöhemmin samana aamuna ennen harjoituksia, Bilic kirjoittaa.

– Se harmittaa ja suututtaa minua, mutta Dimitri on sanonut, ettei pelaa seuran väreissä, joten en voi muuta kuin valmistautua lauantain otteluun ilman häntä. Hän ei harjoittele muun joukkueen mukana. Seuran kanta on ja pysyy samana: hän ei ole myytävänä, Bilic painottaa.

Viime kesän EM-kisoissakin häikäissyt 29-vuotias Payet on tehnyt tämän kauden 18 valioliigaottelussa kaksi maalia ja antanut seitsemän maaliin johtanutta syöttöä.