Keskikenttäpelaaja Adam Lallana, 28, on ollut yksi Liverpoolin tämän kauden suurimmista valopilkuista. Mies tekee tällä hetkellä kentällä lähes kaikkea.

– Kyse on energiasta, joka hänellä on, ja hän itse asiassa panee jalkansa väliin. Teknisesti hän on luultavasti Englannin paras pelaaja ja pystyy laukomaan molemmilla jaloilla, mutta nyt hän on lisäämässä peliinsä myös asioita molemmilla rangaistusalueilla, toteaa Sky Sportsin asiantuntija Jamie Carragher.

Hänen mielestään Lallanan huippukauden syy on siirtyminen pelaamaan alempana Jürgen Kloppin ryhmityksessä.

– Mielestäni suuri asia on pelipaikan vaihtuminen. Hän pelaa oikeastaan alempana, mutta tekee enemmän maaleja ja antaa enemmän maalisyöttöjä, Liverpoolin ex-puolustaja sanoo.

– Hän on Brendan Rodgersin hankinta, jonka me kyseenalaistimme hänen tullessaan tänne, mutta niiden 12 kuukauden aikana, jotka Jürgen Klopp on ollut täällä, hän on saattanut olla Liverpoolin paras pelaaja.

Kaksi edellistä kautta eivät sujuneet yhtä mallikkaasti, ja Lallanan otteet herättivät Carragherin mukaan myös kritiikkiä.

– Se on aina ollut se kritiikki. Tekeekö hän tarpeeksi, nähdäänkö häneltä lopputuote? Hän on aina ollut fantastinen rangaistusalueiden välissä, ja hänen pelinsä on näyttänyt todella hyvältä, mutta tekeekö hän sen ratkaisevan maalin?

Nyt Lallana on niin hyvä pallon kanssa, että Liverpool on hyötynyt hänen mukanaolostaan pelinrakennusvaiheessa. Lisäksi mies on jatkuvasti mukana hyökkäyksissä ja tekee oikea-aikaisia taustanousuja.

Manchester United ja Liverpool kohtaavat sunnuntaina Old Traffordilla. Ottelu alkaa kello 18.00 Suomen aikaa.