Entinen keskikenttämies Danny Murphy sanoo West Hamin 29-vuotiaan ranskalaistaiturin Dimitri Payet’n olevan hirveässä tilanteessa.

Siirtoa hamuavan Payet’n on kerrottu kieltäytyneen pelaamasta. Murphy sanoo ymmärtävänsä lähtöhalut, jos pelaaja ja hänen perheenjäsenensä ovat tyytymättömiä, mutta toimintatapa on väärä. Hänen mukaansa nykyistä sopimusta ja seuraa on aina kunnioitettava.

Murphy toteaa London Evening Standardille olleensa uransa aikana vastaavassa tilanteessa. Mies halusi lähteä Charltonista Tottenhamiin tammikuussa 2006, mutta seura ei halunnut aluksi päästää häntä.

– Se oli hirveää aikaa. Minusta tuntui siltä, että minua on kohdeltu huonosti. Curbs (manageri Alan Curbishley) ja minä riitauduimme, vaikka nyt välimme ovat kunnossa, Murphy kertaa.

– Kun he harkitsivat sitä, myyvätkö minut Tottenhamiin, tein selväksi, että se olisi paras vaihtoehto kaikille osapuolille. En kuitenkaan koskaan kieltäytynyt pelaamasta. Siinä Payet – jos hän on tehnyt niin – on ylittänyt rajan.

Charltonissa Murphy päätyi harjoittelemaan nuorten joukkueen kanssa tehtyään mielipiteensä selväksi manageri Curbishleylle. Hän kuitenkin siirtyi lopulta White Hart Lanelle.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.