Sunnuntai-illan odotettu klassikko Manchester Unitedin ja Liverpoolin välillä ei noussut suureksi otteluksi. Molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa peliä. Lopulta pisteet menivät jakoon lukemin 1-1 James Milnerin rankkarimaalilla sekä hurjavireisen Zlatan Ibrahimovicin osumalla.

Kotijoukkue Manchester United lähti otteluun kuuden pelin voittoputkessa Valioliigassa ja yhdeksän voiton putkessa kaikissa otteluissa. Merkittäviin kokoonpanomuutoksiin ei ollutkaan minkäänlaista tarvetta, sillä eihän voittavaa joukkuetta vaihdeta. Liverpoolin avauksessa huomionarvioisin asia oli 18-vuotiaan laitapuolustaja Trent Alexander-Arnoldin ensiesiintyminen avauskokoonpanossa. Nuorimies tuurasi viikolla cup-ottelussa kylkensä loukannutta Nathaniel Clynea.

Ottelun alku oli tunnustelevaa eikä tarjonnut yleisölle ihan sitä, mitä oli odotettu. Avausjakson alkupuoliskon ainoat paikanpuolikkaat siunaantuivat Unitedille. Anthony Martial aneli rankkaria, mutta tuomari Michael Oliver tulkitsi Ragnar Klavanin väliintulon puhtaaksi. Myöhemmin Zlatan Ibrahimovic oli kahdesti lähellä päästä maalintekoon ja Paul Pogba liu’utti Henrikh Mkhitarjanin hyvän pystysyötön niukasti takatolpasta ohi.

Maalinteon aloitti kuitenkin vierasjoukkue Liverpool, 27. peliminuutilla. Paul Pogba hyppäsi kömpelösti boksiin tulleeseen keskitykseen ja hyväksyi mukisematta käsivirheestä langetetun rankkarituomion. James Milner ampui 11 metristä pallon varmasti maaliin. Rankkarimaali oli Milnerille tällä Valioliiga-kaudella jo kuudes. Epäonnistumisia ei miehelle ole kirjattu lainkaan. Aiemmat kaudetkin huomioiden Milner on onnistunut jo kymmenessä rankkarissa peräkkäin.

10 – James Milner has scored each of his last 10 penalties in the Premier League. Reliable.

Puolen tunnin täytyttyä viime aikoina hurjaan maalitahtiin äitynyt Ibrahimovic pani jälleen parastaan. Zlatan tykitti matalan vaparin 18 metristä tolpan juureen, mutta Liverpoolin maalia vartioinut Simon Mignolet oli hereillä. Viisi minuuttia ennen taukovihellystä belgialaisvahti sai jälleen loistaa, kun Mkhitarjan pääsi puolittaiseen läpiajoon. Hieno vasemman käden torjunta varmisti, että tasaisena pysyneessä ottelussa tauolle mentiin Liverpoolin 1-0 -johdossa. Mignolet oli ehdottomasti yksi Liverpoolin illan hahmoista.

Paul Pogban ensimmäinen puoliaika oli tiivistettynä melko surullista katsottavaa. Ranskalainen hukkasi yhden Unitedin parhaista tekopaikoista, aiheutti puolustusvirheellään rankkarin ja retuutti turhautuneena niskalenkillä Liverpoolin Jordan Hendersonia.

Zlatan iski jälleen

Toiselle 45-minuuttiselle José Mourinho otti sisään Unitedin kapteenin Wayne Rooneyn, jonka seuraava maali nostaisi hänet yksin seurahistorian kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi ohi Sir Bobby Charltonin. Rooneylle sai tehdä tilaa Michael Carrick.

Maalipaikoilla ei toisella puoliajalla herkuteltu. Liverpoolin puolustuksen rivit pysyivät tiiviinä eikä vieraiden pelinrakentelu johtanut sen kummemmin laadukkaisiin maalipaikkoihin.

75. minuutilla Liverpoolin Georginio Wijnaldum sai laidalta Emre Canilta maukkaan keskityksen, mutta pusku suuntautui puolustajan häirinnän alla metrikaupalla maalin yli.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Liverpool-vahti Mignolet esitteli jälleen reaktionopeuttaan. Näyttävästä torjunnasta kirjattiin kuitenkin vain tyylipisteitä, sillä Rooney oli paitsiossa laukoessaan tulisesti kohti alakulmaa.

83. minuutilla Unitedin yritys palkittiin. Ensin vaihdosta sisään tullut Marouane Fellaini puski pallon tolppaan. Paluupallo hakeutui magneetin lailla Zlatan Ibrahimovicin päänuppiin, ja ruotsalainen nikkasi kotijoukkueen tasoihin. Maali oli Zlatanille jo liigakauden neljästoista. Tilannetta rakennettaessa Antonio Valencia oli laidallaan niukasti paitsioasemassa, mutta tuomarin lippu ei noussut.

Lisäajan keskialueen yhteenotto Ander Herreran ja Roberto Firminon välillä poiki molemmille varoitukset ja sai Mourinhon ja Jürgen Kloppin tunteet kuumenemaan. Lisäosumia ei Unitedin väkevästä rynnistyksestä huolimatta kuitenkaan nähty, joten pisteet pantiin sopuisasti jakoon.

James Milner on osoittautunut Liverpoolille todelliseksi onnenkaluksi. Liverpool ei ole hävinnyt ainuttakaan niistä 46 valioliigaottelusta, joissa Milner on tehnyt maalin, joten kannattajien kannattaa toivoa Redsille rankkareita jatkossakin.

46 – James Milner has never been on the losing side in a PL game where he has scored (46 games); a joint-record with Darius Vassell. Charm.

Manchester United isännöi seuraavaksi tulevana lauantaina Stokea. Liverpoolilla puolestaan on edessään kahden vieraspelin viikko. Keskiviikkona Liverpool matkustaa Kakkosliigan Plymouthin vieraaksi FA Cupin uusintaotteluun ja lauantaina se vierailee sarjajumbo Swansean kotistadionilla Walesissa.