Dimitri Payet pelasi viime kaudella West Hamissa sekä kesän 2016 EM-kisoissa erinomaisen näyttävää ja tehokasta jalkapalloa. 29-vuotias ranskalainen on kuitenkin toivonut siirtoa isoimpiin ympyröihin, ja kun sitä ei ole kuulunut, on peli-ilo alkanut hävitä.

Kuluneen viikon varrella Payet ilmoitti, ettei aio pelata West Hamin paidassa enää otteluakaan. Tyly asennemuutos ei luonnollisestikaan ollut sen kummemmin seurajohdon kuin kannattajienkaan mieleen. West Hamin kotiyleisö toivotti taiturin kauniisti sanottuna ”suksimaan suolle” ja manageri Slaven Bilic ilmoitti pettyneensä Payet’n käytökseen ja sulkeneensa tämän pois harjoitusvahvuudesta. Bilic sanoi Payet’n päätöksen harmittavan ja suututtavan häntä.

– Hän on paras pelaajamme ja siksi annoimme hänelle pitkän sopimuksen. Annoimme hänelle kaiken ja olimme aina hänen tukenaan. Minusta tuntuu, että minut on petetty, ja olen vihainen. Odotan hänen sitoutuvan joukkueeseen, aivan kuten joukkuekin on sitoutunut häneen, Bilicin kerrotaan sanoneen Payet’sta.

48-vuotias kroatialainen saattoi olla karismaattinen pelaaja ja managerikin, mutta muisti ei selvästikään kuulu Bilicin vahvuuksiin. Ranskalaismedian esiin kaivamat Harry Redknappin lausunnot West Hamista pois halunneesta Bilicistä maaliskuulta 1997 eivät nimittäin poikkea paljoakaan Bilicin kommenteista Payet’ta koskien.

– Hänellä on fantastinen sopimus ja hän on seurahistorian parhaiten palkattu pelaaja. Hän allekirjoitti sen sopimuksen. Nyt hän haluaa siirtyä muualle. Hän pitää Evertonia suurseurana emmekä mahda sille mitään. Meidän silmissämme West Ham on suurseura, mutta hän näkee sen toisin, ”katkera ja vihainen” Redknapp totesi Bilicistä 20 vuotta sitten.

Kroaattipelaajan vastaus tähän oli:

– Minun oli pakko tehdä näin. Kaikki pelaajat tietävät, että jos tulee tilaisuus siirtyä suurseuraan, on tilaisuuteen tartuttava.

OM_Fada_

@OM_Fada_
La mémoire est courte @WestHamUtd ! En 1997, Slaven Bilic a tout fait pour quitter West-Ham, comme Payet aujourd'hui. #TeamOM #MercatOM

Puolustajana pelannut Bilic teki Evertonin kanssa sopimuksen maaliskuussa 1997, mutta pelasi kuitenkin West Hamissa kauden 1996-1997 loppuun koettuaan olleensa seuralle ”kiitollisuudenvelassa”. Aika näyttää, mihin lopputulokseen Payet’n siirtosaagassa päästään, mutta sunnuntaina julkistetut vanhat kommentit Bilicin taannoista siirtoa koskien asettavat kieltämättä West Ham -managerin tuoreet lausunnot hieman huvittavaan valoon.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.