Joey Bartonin kausi on – taas – ollut melko värikäs.

Kesällä siirto Burnleysta Glasgow Rangersiin. Siellä rähinää joukkuekavereiden kanssa ja vedonlyöntisääntöjen rikkomista. Marraskuussa potkut joukkueesta.

Pari viikkoa sitten vapaana agenttina takaisin Burnleyyn. Kauden ensimmäinen valioliigaottelu viime viikonloppuna. Vaihdosta sisään 73. minuutilla ja viisi minuuttia myöhemmin voittomaali Southamptonin verkkoon.

– Tuntuu siltä, että olen paremmassa tilanteessa fyysisesti ja henkisestä, 34-vuotias Barton sanoi lehdistölle pelin jälkeen.

– Olen paljon nälkäisempi, koska ihmiset eivät enää usko minuun. Olen paljon nöyrempi, koska seuran ei olisi tarvinnut osoittaa minuun tällaista luottamusta.

– Viime kuukaudet eivät ole olleet helppoja, kuten voitte kuvitella. Ei ole kovin montaa pelaajaa, jotka siirtyvät Skotlantiin, homma siellä ei toimi, ja jotka tammikuussa palaavat Valioliigaan tekemään voittomaalin.

– Edes minä en uskonut tätä mahdolliseksi. Joskus asiat vain kääntyvät hauskalla tavalla. Jalkapallo on hauska vanha peli.

– Se ihmismäärä, joka ei enää uskonut minuun sen jälkeen, mitä Skotlannissa tapahtui… Kovin moni pelaaja ei palaa Valioliigaan Skotlannista.

Bartonin sopimus ulottuu kauden loppuun.