Mixu Paatelainen on nähty keskisessä Englannissa Stoken lähettyvillä. Syykin on selvä.

Ykkösliigassa pelaava Port Vale on pyytänyt entiseltä Huuhkaja-luotsilta konsultointiapua. Paikallislehti Stoke Sentinelin mukaan Paatelainen on kertonut Port Valen puheenjohtajalle Norman Smurthwaitelle, missä kokoonpanon heikot lenkit sijaitsevat, ja miten joukkuetta voitaisiin vahvistaa.

– Mixu esiteltiin minulle sellaisena, joka kykenee antamaan minulle selkokielisen selostuksen tilanteesta. Pidän kaverista.

Paatelainen oli seuraamassa muutamaa Valiantsin ottelua vuodenvaihteen molemmin puolin. Joukkuetta on tapaninpäivän jälkeen luotsannut väliaikaismandaatilla Michael Brown. Manageri Bruno Ribeiro sai hiljattain potkut.

– Minulla on hyvin rajallinen kokemus jalkapallosta, vaikka olen omistanut seuran neljä vuotta. Se ei ole paljon siinä vaiheessa, kun paine alkaa kasautua, Smurthwaite sanoi BBC Radio Stokelle.

Smurthwaite kuitenkin kiisti, että Paatelaista harkittaisiin uudeksi manageriksi.

– Luulen, että syvällä sisimmässään hän yrittää saada työpaikan, mutta niin yrittää jokainen jalkapallossa. Hän teki minulle analyysin ja kertoi selkokielellä joukkueen heikkouksista.

– Minun ei tarvinnut tehdä sitä cupin pelissä, koska oli häpeilemättömän selvää, että olimme vain surkeita. Mutta kahdessa edellisessä ottelussa (haluttiin selvittää), mikä on nykytilanteemme, mitä meiltä puuttuu, mitä me tarvitsemme ja mitä meidän pitäisi hakea.

25 sarjaottelua pelannut Port Vale on tällä hetkellä Ykkösliigassa 15:ntenä. Nousukarsintapaikkaan on matkaa 12 pistettä. Vastaavasti putoamisviiva kummittelee kuuden pinnan päässä.