Kiinassa ei tätä nykyä pelleillä. Eurooppalaisseurojen onneksi kiinalaisseurojen tuhlailua rajoitetaan ulkomaalaiskiintiön kiristyksellä.

Uutisoimme hiljattain, että jatkossa kiinalaisseurojen kokoonpanoissa saa olla vain kolme ulkomaalaispelaajaa. Uusi sääntö on vaikuttanut merkittävästi muun muassa Tianjinin rekrytointipolitiikkaan.

– Jos sääntö olisi olut 4+1, kuten ennen, olisimme tehneet tälle vuodelle suuria investointeja. Nyt näyttää siltä, että kiintiö rajataan kolmeen (ulkomaalaispelaajaan), Tianjinin omistaja, miljardööri Shu Yuhui, sanoi seuran tv-kanavan haastattelussa Sky Sportsin mukaan.

– Sääntö toi muutoksen hankintasuunnitelmiimme. On ollut juttuja (Diego) Costasta, on totta että pidämme hänestä. Ja teimme jo tarjouksen (Edinson) Cavanista, olemme pitkällä neuvotteluissa.

– (Agentti Jorge) Mendes kävi luonani pari päivää sitten. Neuvottelimme Costasta, mutta olimme jo hankkimassa kahta pelaajaa, joiden sopimukset oli jo tehty ja hinnat olivat kohdillaan – (Mendesin asiakkaat Radamel) Falcao ja Raúl Jiménez.

– Jatkossakin odotamme ja kärsimme, mutta lopulta saamme jonkun. Olemme tavoitelleet monia hyökkääjiä, ja tehneet tarjouksen (Karim) Benzemasta. Mutta tämän sääntömuutoksen edessä olemme avuttomia.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.