Liverpool saattaa joutua tulemaan toimeen jopa kuukauden ilman toppariaan Joël Matipia. 25-vuotias kamerunilainen on toipunut nilkkavammastaan, mutta kiista Matipin pelioikeudesta uhkaa venyä yli Afrikan mestaruusturnauksen.

Liverpool jätti Matipin kokoonpanonsa ulkopuolelle sunnuntain vierailullaan Old Traffordille, sillä kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ei ole vielä antanut selvitystään pelaajan pelioikeudesta. Guardianin mukaan Liverpool harkitsee silti miehen peluuttamista keskiviikkoisessa cupin uusintaottelussa Plymouthia vastaan, sillä seuran näkemyksen mukaan Matip on vetäytynyt maajoukkuetehtävistä pysyvästi.

Matip ei ole pelannut Kamerunin maajoukkueessa sitten syyskuun 2015. Vaikka pelaaja oli tehnyt kantansa selväksi, Kamerunin maajoukkueen johto yritti silti kutsua hänet African Cup of Nationsiin. Kamerunin kanssa sopua asiasta ei odoteta syntyvän, joten Liverpool on pyytänyt FIFA:a selkiyttämään pelaajan statuksen. Matipilla ei seuran mukaan ole mitään kiinnostusta eikä aikomusta edustaa maataan maaotteluissa.

Jos asiaan ei saada selvyyttä, joutuu Matip istumaan katsomossa niin pitkään kuin Kamerunin turnaus kestää, sekä kaupan päälle viisi päivää. Mikäli Liverpool peluuttaa Matipia ilman FIFA:n tai Kamerunin suostumusta, on edessä kurinpitokomitean tutkimus.

Jos Kamerun etenee Afrikan mestaruuskisoissa loppuotteluun asti, on Matip edustuskelpoinen vasta 10. helmikuuta. Näin hän voisi pahimmillaan joutua sivuun vielä kuudesta ottelusta, joiden joukossa on muun muassa tuikitärkeä Chelsea-peli tammikuun viimeisenä päivänä.