Kun Pep Guardiola saapui viime kesänä Manchester Cityyn, hän teki useita paljon puhuttaneita ja rohkeita päätöksiä joukkueen kokoonpanon suhteen. Yksi tällainen oli ikonisen maalivahdin Joe Hartin savustaminen ulos seurasta Barcelonasta hankitun Claudio Bravon tieltä.

City maksoi chileläisestä Barcelonalle 19,4 miljoonaa euroa. Guardiola perusteli Bravon hankintaa ennen kaikkea sillä, että hän osaa avata peliä tarkasti ja pelaa hyvin jaloillaan. Tässä Guardiola osui kieltämättä hyvin, mutta pitäisikö Bravon saada myös käsillään enemmän tuloksia?

Claudio Bravo on toden totta ollut hyvä avaamaan peliä. Maalivahtien syöttötarkkuutta mittaavassa tilastossa Bravo on 71,5 %:n tarkkuudellaan koko Valioliigan kakkosena. City-vahdin edelle menee vain Tottenhamin luotettava Hugo Lloris, jonka syötöt ovat löytäneet maaliinsa 72,9 %:n tarkkudella.

Cityn päästettyjen maalien määrä ja Bravon heikot torjuntatilastot ovat kuitenkin Manchesterin sinipaitaisten keskuudessa suuri huolenaihe. Bravo on lipsauttanut tällä kaudella käsistään pallon useammin kuin kukaan muu maalivahti – kolme kertaa.

Ja mikä vielä merkittävämpää, Bravo on päästänyt selkänsä taakse 42,6 prosenttia kohti tulleista laukauksista ja puskuista. Vain Southamptonin Fraser Forsterilla (43,3%) ja Swansean Lukasz Fabianskilla (43,75%) tilasto on tätä kehnompi. Kärkipaikkaa pitää Burnleyn Tom Heaton, jonka taakse on mennyt 23,7% kohti tulleista vedoista.

Kun City hävisi sunnuntaina Evertonille 0-4, Romelu Lukakun avausmaali oli Bravon otettavissa. Tom Davies ja Ademola Lookman puolestaan yllättivät Bravon pienestä kulmasta. Bravolle ei tilastoitu ottelussa ainuttakaan torjuntaa, ja miehen taakse on mennyt 14 viimeisestä 22 laukauksesta.

Pep Guardiola ei ole kritisoinut Bravoa julkisesti, mutta voisi olettaa katalaanimanagerinkin mieltä joskus askarruttaneen, kannattiko Hartia sittenkään päästää lähtemään.

Ei Cityn hyökkäyspelikään ole ilotulitusta ollut, mutta tilastot osoittavat, kummassa päässä kenttää ongelmia on ollut enemmän. City on viimeistellyt seitsemänneksi kovimmalla prosentilla maalia kohti laukomistaan vedoista, mutta jokainen Cityn maalia kohti lauottu kuti on ollut potentiaalisesti vaarallinen. Cityn maalia kohti tulleista laukauksista päästettyjen maalien osuus on koko Valioliigan kolmanneksi korkein.

Guardiola ei ole tottunut ottamaan käskyjä lehdistöltä, mutta selvää on, että kritiikki manageria ja tämän pelaajavalintoja kohtaan yltyy. Viimeksi maanantaina Thierry Henry totesi julkisuudessa, että Guardiolan pitäisi antaa uusi mahdollisuus Torinossa hyvin torjuneelle Joe Hartille.