Louis van Gaalin valmennusura alkaa olla paketissa.

65-vuotias hollantilainen kertoi asiasta palkinnonjaon yhteydessä. Hollannin valtio myönsi hänelle elämäntyöpalkinnon.

– Viime vuonna sanoin, että lopettaisin. Myöhemmin pyörsin päätökseni ja sanoin siirtyväni sapattivapaalle, van Gaal sanoi hollantilaisille Algemeen Dagbladille ja De Telegraafille.

– Nyt en usko, että enää palaan. Perheessäni on tapahtunut niin paljon viime aikoina. Se oli herätys, joka sai laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen.

Van Gaal viittaa vävypoikaansa, joka kuoli joulukuussa.

Valmennusuransa van Gaal aloitti AZ Alkmaarissa, jossa hän toimi Hans Eijkenbroekin apuvalmentajana. Matka jatkui Ajaxiin, jossa van Gaal nousi apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi ja suuren yleisön tietouteen.

Hollannista van Gaal suuntasi Barcelonaan, jota hän luotsasi kahteen otteeseen. Siinä välissä mies pestattiin Hollannin maajoukkueluotsiksi. Toisen Barca-pestin jälkeen van Gaal valmensi vielä uudestaan AZ:taa, Bayern Müncheniä, uudestaan Hollannin maajoukkuetta ja lopulta Manchester Unitedia.

Unitedista van Gaal joutui lähtemään viime kevään lopussa FA Cup -voitosta huolimatta. Hollantilaisen seuraajaksi palkattiin José Mourinho.

OptaFranz

@OptaFranz
60% - Louis van Gaal has the highest win percentage of all coaches in @ChampionsLeague history with at least 50 games. Legend. #LvG