Dimitri Payet’n tilanne on ollut se kaikkein puhuttavin asia tammikuun siirtomarkkinoilla. Saagaan on taas saatu uusi käänne.

The Guardian kertoo West Hamin varoittaneen Payet’ta siirron pakottamisesta. Tällä hetkellä ranskalainen harjoittelee seuran U23-joukkueen mukana.

On epäilty, että Payet yrittäisi kiristää Hammersia myyntiin heikentämällä omaa fyysistä kuntoaan. West Ham on Guardianin mukaan laittanut kovan kovaa vastaan. Payet’ta on informoitu siitä, että mikäli hänen kuntonsa ja sitä kautta markkina-arvonsa laskee, Hammersilla on yhä vähemmän houkutusta myydä pelaajaa.

Selkeimmin Payet’sta on ollut kiinnostunut Marseille. Ranskalaisseura on jo tehnyt kaksi tarjousta (19 ja 20 miljoonaa puntaa, noin 22 ja 23 miljoonaa euroa). West Ham on hylännyt molemmat tarjoukset suoralta kädeltä ja vaatii pelaajastaan huomattavasti enemmän.

Guardianin mukaan Hammersin toimistolla odotetaan jo seuraavaa tarjousta Marseillelta, mutta lontoolaisseurassa epäillään, riittääkö ranskalaisten maksukyky tarpeeksi korkeaan tarjoukseen. West Ham voisi tiettävästi myydä, jos tarjous nousisi 30 miljoonan punnan paremmalle puolelle.

Payet pyrkii ilmeisesti pakottamaan siirtoa osittain siksi, että hänen perheellään on kova koti-ikävä. Pelintekijän vaimo on jo palannut Marseilleen. West Hamilla ei ole kuitenkaan mitään tarvetta taipua Payet’n kiristysyrityksiin. 29-vuotiaan pelaajan sopimus ulottuu kesään 2021.

Tällä hetkellä vaikuttaa vahvasti siltä, että molemmat osapuolet ampuvat kovilla. On hyvin mahdollista, että ainakin osittain on kyse bluffista.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.