Valioliigan maalipörssin kärjessä keikkuva Diego Costa on ollut siirtomarkkinoiden kuumimpia puheenaiheita viime päivinä. Pyörryttävän massiivisen kiinalaisen palkkatarjouksen sanotaan panneen Espanjan maajoukkuekärjen ajatukset harhailemaan, eikä sanallinen yhteenotto valmennusjohdon kanssa varsinaisesti herättänyt luottamusta Costan motivaatioon. Costa treenasikin jokusen päivän yksikseen, mutta palasi Chelsean joukkueharjoituksiin tiistaina.

Kaiken järjen mukaan Costa pelaa vielä kauden loppuun saakka mestarisuosikki Chelseassa, mutta siirto kesällä muihin maisemiin on aivan realistinen skenaario. Kiinnostusta ei ole ainoastaan Kiinasta, vaan myös paluuta Atlético Madridiin pidetään mahdollisena. Ja onpa huhuissa mainittu myös Barcelona.

The Telegraph uskoo tietävänsä Chelsea-luotsi Antonio Conten toivehyökkääjän Costan korvaajaksi, mikäli 28-vuotias Costa todella Lontoosta poistuu. Conten sanotaan pitävän kovassa arvossa espanjalaista Alvaro Morataa, joka ei ole tälläkään kaudella onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa Real Madridin avauksessa. Tilaisuuksia avauskokoonpanossa on herunut kuusi, ja verkko on heilunut La Ligassa kaikkiaan viidesti.

24-vuotias Morata on Contelle entuudestaan tuttu, sillä juuri Conte hankki espanjalaisen Juventukseen ennen siirtymistään Italian maajoukkueen peräsimeen. Jo viime kesänä Conte yritti tuoda Moratan Chelseaan, kun Costa yhdistettiin huhuissa vanhaan seuraansa Atléticoon.

Moratan siirto tulisi ajankohtaiseksi vasta kesällä, mutta jo tässä siirtoikkunassa Chelsea saattaa vahvistaa hyökkäyspäätään. Sky Sportsin tietojen mukaan Chelsea on tiedustellut Middlesbrough’lta 20-vuotiaan espanjalaislaiturin Adama Traoren saatavuutta.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.