Vaikka Tottenham voittikin viikonloppuna komean näytöksen jälkeen West Bromwichin maalein 4-0, mahtui päivään synkkiäkin uutisia. Luottopuolustaja Jan Vertonghen nimittäin loukkaantui taistelun tuoksinassa pahannäköisesti.

The Telegraphin mukaan belgialainen saattaa joutua huilaamaan nilkkavamman takia jopa 10 viikkoa. Sairausloman minimipituudeksi arvioidaan kuusi viikkoa, mutta pahimmassa – ja todennäköisessä – tapauksessa Vertonghen nähdään kentillä vasta maalis-huhtikuun vaihteessa.

29-vuotiaan Vertonghenin joutuminen on kova isku Tottenhamin mestaruushaaveille, sillä sekä Vertonghen että Tottenham ovat pelanneet viime aikoina erinomaista futista. Valmentaja Mauricio Pochettinon epäkiitollinen tehtävä on pohtia nyt, kuka Vertonghenin paikkaa.

Mikäli manageri pitäytyy jatkossakin kolmen puolustajan linjassa, voisi Vertonghenia stuntata joko Ben Davies tai Kevin Wimmer. Jos taas Tottenham palaa neljän puolustajan linjaan, voi Eric Dier nousta puolustuksen keskustaan Toby Alderweireldin pariksi. Puolustajakaupoille Tottenham ei kuitenkaan Telegraphin mukaan aio lähteä.