Mestaruussarjaa pisteen erolla johtava Newcastle pyrkii hankkimaan takaisin seurassa viime kevätkaudella pelanneen Andros Townsendin. 25-vuotias laitahyökkääjä hyvästeli ”Harakat” viime kauden päätteeksi seuran pudottua sarjasta, mutta aika uudessa seurassa Crystal Palacessa ei ole ollut ruusuilla tanssimista.

Townsend ajautui jo erotetun Palace-luotsin Alan Pardewn epäsuosioon vaadittuaan peliaikaa nimenomaan oikealla laidalla, eikä Newcastle Chroniclen mukaan uusi manageri Sam Allardycekaan kuulu Townsendin suurimpiin ihailijoihin.

Lehti kertoo, että pikaista paluuta pääsarjaan tavoitteleva Newcastle on valmis lainaamaan Townsendin kevään ajaksi, mutta toivoo voivansa hankkia laiturin pysyvällä siirrolla tulevana kesänä.

Townsendin sanotaan lähteneen Newcastlesta raskain mielin, sillä valmentaja Rafa Bénitez pitää miestä suuressa arvossa ja olisi halunnut tämän jäävän seuraan. Townsendin ja Bénitezin välien uskotaan olevan erittäin hyvät, ja ovi paluulle Newcastleen jätettiin auki jo kesällä siltä varalta, että seura palaisi Valioliigaan.

Townsend myönsi kesällä avoimesti, että lähtöpäätös tuntui vaikealta.

– Päätös on ollut uskomattoman vaikea, enkä ole ottanut sitä kevyesti. Paloin halusta auttaa Newcastlea pysymään Valioliigassa. Toivottavasti fanit huomasivat heti, että annoin kaikkeni enkä ikinä luovuttanut selviytymistaistelussa, Townsend painotti.

– Newcastlen tulevaisuus on kirkas. Heillä on mahtavia nuoria pelaajia ja loistava manageri, jota kunnioitan suuresti.

13 A-maaottelua Englannin paidassa pelannut Townsend on tehnyt Crystal Palacelle tällä kaudella yhden maalin ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.