George Best, Bryan Robson, Éric Cantona, David Beckham, Cristiano Ronaldo… Heitä yhdisti sama joukkue ja sama pelinumero: Manchester United ja selässä numero 7.

Kyseinen yhdistelmä on yksi tunnetuimmista jalkapallon historiassa. Sittemmin loistokkaasta yhdistelmästä on tullut kirous sen kantajalleen.

Cristiano Ronaldon jälkeen seiskapaidan puki ylleen Michael Owen. Tuolloin seuraa valmentanut Sir Alex Ferguson uskoi Ballon d’Or -voittajan olevan henkisesti tarpeeksi vahva pelaaja kantaakseen taakkaa yllään. Toisin kävi. Owen kärsi loukkaantumisista ja pelasi kolmen United-vuoden aikana ainoastaan 52 ottelua. Osumia syntyi vaatimattomat viisi kappaletta.

Ehkä kyse on psykologisesta asiasta.

Antonio Valencia onnistui seiskanumero selässään muutamaan otteeseen. Ecuadorilainen vaihtoi lopulta takaisin vanhaan pelinumeroonsa. Hän tiedosti seiskapaitaan kohdistetut odotukset.

– Olen miettinyt sitä jo pitkään. Olen pohtinut vaihtavani takaisin, ehkä kyse on psykologisesta asiasta, Valencia kertoi.

Nyt hän pelaa numerolla 25. Valencia vaihtoi pelinumeron lisäksi myös pelipaikkaa. Kuluvalla kaudella hän on esittänyt erinomaisia otteita oikeana laitapuolustajana.

Seiska on taas vapaana…

Tuli Ángel Di Marían vuoro. Alku sujuikin upeasti, mutta argentiinalaisen otteet hiipuivat nopeasti. Di María kantoi seiskapaitaa ainoastaan vuoden ja siirtyi Paris Saint-Germainiin.

Viimeisin tapaus, Memphis Depay, jätti seuran tänään siirryttyään Lyoniin. Hollantilaispelaaja halusi itse seiskapaidan ylleen herättääkseen Beckhamin ja Cristiano Ronaldon aikaiset muistot jälleen henkiin. Alku oli Di Marían tapaan hieno, mutta hyytyminen vieläkin nopeampaa kuin argentiinalaisella.

Seiska on taas vapaana. Paitaa on jo soviteltu spekulaatioissa Antoine Griezmannin päälle…