Middlesbrough’n pelaajaryhmään eilen liittynyt Patrick Bamford on innoissaan saamastaan tilaisuudesta uuteen alkuun. 23-vuotias hyökkääjäpelaaja siirtyi Boroon pysyvällä siirrolla Chelseasta, ja juuri Middlesbrough on ainoa seura, jossa nuorukainen on kunnolla onnistunut.

Bamford valittiin kauden 2014-2015 päätteeksi Mestaruussarjan parhaaksi pelaajaksi. Hän oli myös lähellä päästä Englannin pelaajaryhmään kesän 2015 alle 21-vuotiaiden EM-kisoihin, mutta loukkaantuminen esti kisamatkan. Viimeiset puolitoista kautta ovat kuitenkin olleet vaikeita, ja Bamford myöntääkin, että ura on polkenut viime ajat paikallaan.

– Olen iloinen siitä, että palasin tänne. Se oli tavoitteeni, kun tiesin lähteväni Burnleysta, Bamford tunnusti Sky Sportsille.

– Viimeiset 18 kuukautta ovat olleet todella turhauttavia. Ajoin usein masentuneena kotiin harjoituksista enkä nauttinut jalkapallosta. Kehitykseni on pysähtynyt, koska olen pelannut vain vähän, mutta opin silti juttuja treeneissäkin. Asenteeni harjoituksia kohtaan muuttui ja olen nyt henkisesti kovempi.

– Kun olin viimeksi Middlesbrough’ssa, pelasin melkein kaikki pelit. Sitten menin Crystal Palaceen, enkä pelannut. Siirryin Norwichiin, jossa pelasin vähän ja lopulta siirryin Burnleyyn, jossa en pelannut juuri lainkaan. Nyt olen valmis seuraavaan haasteeseen, Bamford kertaa.

Bamford siirtyi Chelseaan tammikuussa 2012, muttei saanut viidessä vuodessa ainuttakaan näyttöpaikkaa Chelsean ykkösjoukkueessa. Lainakierre kuljetti miestä kuuteen eri seuraan, joista viimeksi Burnleyyn. Burnleyssa herui tällä kaudella kuitenkin minuutteja vain kuudessa ottelussa, joissa kaikissa Bamford tuli kentälle vaihdosta.

– Unelmani oli pelata Chelseassa. Ehkä olin vähän naiivi. Se haave on yhä olemassa. Koskaan ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta päivä, jolloin siirryin Boroon, oli yksi elämäni onnellisimmista, Bamford kuvailee.

Edellisellä Middlesbrough-pestillään Bamford ampui joukkueelle 17 liigamaalia. Ei olekaan ihme, että Aitor Karanka halusi nuorukaisen takaisin.

– Hän ymmärtää minua pelaajana ja ihmisenä. Kaikki pitävät minua rennonletkeänä tyyppinä. Se kai sopii hyvin ulkomaiselle mielenlaadulle, Bamford arvelee.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.