Valioliigassa tällä hetkellä kakkosena olevaa Tottenhamia valmentava Mauricio Pochettino myöntää, ettei hänellä ole minkäänlaista kiirettä pois Lontoosta. Argentiinalainen toteaa sen sijaan, että hän voisi kuvitella valmentavansa Tottenhamia vaikka 20 vuotta.

Nyt 44-vuotias Pochettino saapui Tottenhamiin Southamptonista kaksi ja puoli kautta sitten kesällä 2014. Toisella kaudellaan hän luotsasi Spursin sen valioliigahistorian parhaimpaan sijoitukseen kolmanneksi. Joukkueen hyvät otteet palkittiin Pochettinolle vuoteen 2021 ulottuvalla jatkosopimuksella.

Tottenhamin tulevaisuudennäkymät näyttävät kaiken kaikkiaan hyviltä. Joukkueella on alla seitsemän ottelun voittoputki, ja kannattajia on hemmoteltu pitkin kautta lukuisilla avainpelaajien jatkosopimuksilla. Kaudeksi 2018-2019 on valmistumassa uusi 61 000 katsojaa vetävä stadion.

Vaikka menestys Englannissa onkin poikinut Pochettinolle tiedusteluja muualta – huhuissa on nostettu esiin vaatimattomasti muun muassa Barcelona ja Real Madrid – vakuuttaa argentiinalainen olevansa tyytyväinen nykyiseen asemaansa.

– Olen todella onnellinen. Minä ja taustaryhmäni viihdymme hyvin täällä. Se on fantastista Espanjassa kokemani ei-niin-hyvän valmennuskokemuksen jälkeen, Pochettino toteaa Expressissä.

– Sopeuduimme Englantiin erinomaisesti ensimmäisestä päivästä lähtien. On totta, että siitä on vasta neljä vuotta, kun saavuin Southamptoniin, mutta ehkä voisimme olla täällä 20 vuotta. Miksikäs ei? En ole kuitenkaan tyyppiä, joka ajattelee kymmenen vuoden päähän. Keskityn tähän päivään ja yritän koko ajan parantaa.

Vaikka suuremmat seurat alkaisivatkin kosiskella, Pochettino vannoo keskittymisensä pysyvän Tottenhamissa.

– Olemme kunnianhimoisia ja haluamme voittaa jokaisen pelin. Ero tämän ja viime kauden välillä on tuhansien kilometrien mittainen. Jalkapallossa on kyse uskosta ja kovasta työnteosta, Pochettino toteaa.

– Kahdessa ja puolessa vuodessa olemme saavuttaneet tavoitteemme. Juuri nyt näyttää siltä, kuin olisimme maailman paras joukkue. Tavoite on pitää siitä tunteesta kiinni.