Hull City Tigers on vahvistanut rivejään oikealla laitapuolustajalla Omar Elabdellaouilla. Norjalainen saapuu seuraan loppukauden kattavalla lainasopimuksella.

25-vuotias Elabdellaoui on tuoreen Hull-valmentaja Marco Silvan ensimmäinen hankinta, ja selkeästi portugalilaisen oma löytö. Elabdellaoui nimittäin saapuu seuraan kreikkalaisesta Olympiacosista, jossa hän pelasi viime kaudella juuri Silvan alaisuudessa.

Elabdellaoui siirtyi jo 17-vuotiaana Manchester Cityn organisaatioon, mutta sen jälkeen tie vei Strömsgodsetin, Feyenoordin ja Eintracht Braunschweigin kautta Kreikkaan. Olympiacosiin norjalainen siirtyi kesällä 2014.

– Meillä ei ole ollut luontaista oikeaa laitapuolustajaa, joten kaipasimme ratkaisua sille pelipaikalle. Tunnen Omarin pelaajana ja hän nostaa kokoonpanomme laatua, oikeana laitapakkina itsekin peliurallaan pelannut Marco Silva kommentoi Hullin kotisivuilla.

Polvivamman pilattua Moses Odubajon kauden Hull on joutunut peluuttamaan puolustuksen oikealla laidalla toppareita. 23 maaottelua pelannut Elabdellaoui helpottaa näin huomattavasti Silvan peluutusratkaisuja. Norjalainen päässee välittömästi kovaan testiin, sillä Hull kohtaa seuravaassa ottelussaan sunnuntaina vieraskentällä sarjakärki Chelsean.

Hullissa jo melkoinen norjalaisblokki

Elabdellaoui myöntää, että tuttu valmentaja oli hänelle avainasemassa siirtoa pohdittaessa. Eikä siitäkään haittaa ole, että samasta joukkueesta löytyy kaksi muutakin Norjan maajoukkuepelaajaa: Adama Diomande ja Markus Henriksen.

– Odotan innolla pääseväni taas pelaamaan Marco Silvan alaisuudessa. Meillä oli mahtava viime kausi yhdessä Olympiakosissa ja tiedän, millainen valmentaja hän on. Hän oli suuri syy siihen, miksi halusin tulla tänne, Elabdellaoui kertoo.

Siirto Kreikan suurseurasta Valioliigan mittapuulla piskuiseen Hulliin tarjoaa kuitenkin aivan uudenlaisen haasteen.

– Olympiacosissa meidän odotetaan voittavan otteluita joka viikko ja mestaruuden joka vuosi. Täällä taistelemme säilyäksemme sarjassa. Odotan sitä haastetta innolla. Olen hyökkäävä laitapuolustaja täynnä energiaa ja olen innoissani Valioliigaan pääsystä.

Ovi kävi Hullissa perjantaina myös toiseen suuntaan, sillä yksi joukkueen peliaikarohmuista, Jake Livermore myytiin samana päivänä West Bromwichiin. Pelillisesti menetys on Hullille suuri, mutta Silva myöntää avoimesti seuran kaivanneen Livermoresta saatuja rahoja.

– Rahat olivat meille tärkeitä. Tietysti hän oli meille todella tärkeä pelaaja, mutta saimme hänestä hyvän tarjouksen ja teimme kaupat. Sellaista jalkapallo on. Nyt meidän täytyy löytää jostain samankaltainen pelaaja, Silva totesi Sky Sportsille.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.