Arsenalissa vuosina 2006-2009 maaleja mättänyt Emmanuel Adebayor on huolissaan vanhan seuransa materiaalin kapeudesta. Avainmiesten loukkaantuminen olisi togolaisen mielestä Tykkimiehille katastrofi.

– Arsenalilla on hyvä joukkue, mutta jos Alexis Sánchez loukkaantuu, en tiedä, kuka tulee tilalle. Ajatellaanpa Chelseaa: Jos Eden Hazard loukkaantuu, heillä on Willian. Ja jos Willian loukkaantuu, he voivat yhä peluuttaa ylempänä Victor Mosesta, Adebayor pyörittelee Guardianin haastattelussa.

– Arsenalin ongelma on, että tällä hetkellä he ovat vain Mesut Özil ja Sánchez. Jos jompikumpi heistä loukkaantuu, heillä on ongelma.

Adebayor tykitti aikoinaan Arsenalille 62 maalia, mutta siirtyi myöhemmin kausiksi 2011-2015 paikalliskilpailija Tottenhamin riveihin. Vaikka manageri Mauricio Pochettino penkittikin Spurs-pestin loppupuolella Adebayorin, riittää hyökkääjältä silti kehuja vanhalle luotsilleen.

– Olen iloinen Pochettinon puolesta ja siitä, miten Tottenhamilla menee. Meidän välillämme homma ei toiminut, mutta hän on loistava manageri, ja vastoin yleistä luuloa, meillä on hyvät välit, Adebayor vakuuttaa.

– Pidämme yhä yhteyttä. Hän on hyvä tyyppi, ja on muuttanut Tottenhamia. En tiedä, vihaavatko vai rakastavatko Tottenhamin fanit minua, mutta heidän pitäisi muistaa yksi juttu: Ammuin heille aikoinaan monta maalia ja tein siten heidät iloisiksi.

Pelivuosia vielä paljon jäljellä

Adebayor pelaa parhaillaan Afrikan mestaruusturnauksessa, mutta on vailla seurajoukkuetta. Vaikka ikää on mittarissa jo 32 vuotta, togolainen uskoo peliuransa voivan jatkua vielä viitisen vuotta.

– Olen onnekas, sillä minulla on hyvät geenit. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun palaan pitkän tauon jälkeen ja pelaan, kuin en olisi ollutkaan poissa.

– En ollut pelannut kuukausiin Andre Villas-Boasin alaisuudessa Tottenhamissa. Sitten Tim Sherwood tuli puikkoihin maanantaina ja minä aloitin West Hamia vastaan keskiviikkona. Olin ottelun paras pelaaja ja tein maalin. Siksi uskon, että voin pelata helposti vielä viisi tai kuusi vuotta, Adebayor perustelee.

Kärkimies sanoo rakastavansa Englantia ja Valioliigaa, ja toivoo löytävänsä tien takaisin Brittein saarille. Ristiriitainen mainekaan ei ole silti jäänyt huomaamatta.

– Jostain syystä minulla on huono maine Englannissa. Kuitenkin 90 prosenttia pelikavereistani sanoo minua huipputyypiksi ja mahtavaksi joukkuetoveriksi. Lehdistö sanoo silti mitä haluaa, ja minulla on ollut urani aikana huonoa tuuria joutua negatiiviseen valoon.