Liverpool FC on tiedottanut kotisivuillaan, että seuralegenda Steven Gerrard palaa vanhan seuransa palvelukseen. 36-vuotias pitkäaikainen joukkueen kapteeni ottaa vastaan kokopäiväisen toimen Liverpoolin akatemiassa. Gerrard tulee työskentelemään juniorivalmentajana ja vastaa kokonaisvaltaisesti nuorten pelaajien kehittymisestä kohti ammattilaisuraa.

Gerrard aloittaa työt Liverpoolissa helmikuussa. Näin hän palaa takaisin seuraan, jonka omista junioreista hän ponnisti jalkapalloammattilaiseksi ja jonka edustusasua hän kantoi 17 vuoden ajan ammattilaisurallaan.

– Tuntuu kuin ympyrä sulkeutuisi. Palaan paikkaan josta kaikki alkoi. Päätös ei kuitenkaan perustunut tunteisiin, vaan siihen, mitä minä voin tarjota Liverpoolille, Gerrard kommentoi uutista.

– Minun tuskin tarvitsee selittää kenellekään, mitä jalkapallo minulle merkitsee. Kun ajatus paluusta tuli ajankohtaiseksi, halusin varmistaa, että saan roolin, jossa voin aidosti auttaa organisaatiota. Tämä oli oikea vaihtoehto oikealla hetkellä.

Gerrard siirtyi toukokuussa 2015 LA Galaxyyn pelattuaan Liverpoolin paidassa 710 ottelua. Matkan varrella miehen CV:hen kirjattiin 186 maalia sekä kymmenen voitettua pokaalia. Nyt pelaajaura on paketissa, mutta nähtäväksi jää, millaisen valmentajauran pelaajasuuruus tulee vielä tekemään.