Sir Bobby Charlton oli pitkään kukkulan kuningas. Vaan ei ole enää.

Wayne Rooney iski Stokea vastaan uransa 250. maalin Manchester Unitedin paidassa (katso historiallinen maali tästä). Charlton ylsi aikoinaan 249 osumaan.

– Siitä on yli 40 vuotta, kun tein 249. maalini Manchester Unitedille. Täytyy myöntää, että olen tottunut olemaan seuran kaikkien aikojen paras maalintekijä, Charlton sanoi seuran verkkosivuilla.

– Meillä on ollut Old Traffordilla joitain uskomattomia hyökkääjiä. He ovat tehneet paljon maaleja, mutta on ollut jo jonkin aikaa selvää, että Wayne Rooney pääsisi lähimmäs ennätystäni. Nyt hän rikkoi sen.

– Valehtelisin jos väittäisin, etten ole pettynyt ennätyksen menettämiseen. Siitä huolimatta voin rehellisesti sanoa olevani ilahtunut Waynen puolesta. Hän ansaitsee paikkansa historiankirjoissa.

– Hän on suuri pelaaja sekä seura- että maajoukkuetasolla. On vain sopivaa, että hän on nyt paras maalintekijä sekä Unitedissa että Englannin maajoukkueessa. On ollut hienoa katsoa hänen pelaamistaan joka viikko sen jälkeen kun hän saapui Old Traffordille 2004. Alkusävelinä hän iski saksipotkumaalin debyytissään.

– Olin 35-vuotias, kun lopetin. Wayne on vasta 31 ja edelleen vireessä. En usko, että tämä oli vielä tässä. Nyt hän on se kaveri, joka muiden pitää ohittaa. En näe sen tapahtuvan pitkään, pitkään aikaan.