Viime päivinä englantilaislehdistössä on annettu ymmärtää, että Marseille on ainoa vakavasti West Hamin lakkoilevasta tähtipelaajasta Dimitri Payet’sta kiinnostunut seura. Siirto Etelä-Ranskaan näytti olevan jo tähtiin kirjoitettu, kun kerrottiin, että Payet on hylännyt kiinalaisseurojen megatarjoukset ja on valmis siirtymään ainoastaan entiseen seuraansa Marseilleen.

Nyt asiat ovat kuitenkin mutkistuneet, sillä Sky Sportsin mukaan neuvottelut Marseillen ja West Hamin välillä ovat kariutuneet.

Kaveh Solhekol

@SkyKaveh
Marseille resigned to not signing Dimitri Payet from West Ham during this window. Told they are moving onto other targets #WHUFC

Marseille antaa ymmärtää kiinnostuksensa Payet-siirtoon lopahtaneen ja kääntäneen katseensa toisiin pelaajiin. Skyn reportteri Kaveh Solhekol pitää kuitenkin mahdollisena, että Marseillen lausunto on pelkkää bluffia ja pokeri joukkueiden välillä jatkuu.

West Hamin uskotaan pyytävän Payet’sta 34,7 miljoonaa euroa, kun Marseillen yläraja menee 28,9 miljoonassa eurossa. West Hamilla on kova tarve päästä ranskalaisesta eroon, sillä Payet on kieltäytynyt pelaamasta joukkueen riveissä. 29-vuotias taituri onkin komennettu harjoittelemaan seuran reservijoukkueen kanssa.

Toimittajan sana:

Dimitri Payet-saagan käänteet etenevät niin vinhaa vauhtia, että perässä on vaikea pysyä. Varmin arvaus on joka tapauksessa, että ainakin tie takaisin West Hamin edustukseen alkaa olla tukossa. Marseille-kuvio vaikuttaa tuoreimmista uutisista huolimatta yhä todennäköisimmältä osoitteelta kotiin ikävöivälle ranskalaiselle. Mikäli tuorein tieto kuitenkin pitää kutinsa, ehkä Payet’n katse kääntyy uudelleen kohti Kiinaa.

Huonoin vaihtoehto olisi joka tapauksessa se, että ranskalaista istutaan koko kevät Lontoon Olympiastadionin katsomossa, sillä kesällä miehen markkina-arvo on entisestään laskenut. Joten eiköhän West Ham vielä pane miehen lihoiksi, mutta hintapyynnöstä lienee pakon edessä välttämätöntä tinkiä. Oma veikkaus: Payet lähtee kuin lähteekin Marseilleen, mutta alennusmyynnillä.


Siirrot, käänteet, puheenaiheet. Tammikuun tapahtumat TÄÄLTÄ.