Valioliiga-kierroksen avausottelussa Swansea yllätti Liverpoolin, ja yllätykset olivat jatkua myös kello viiden otteluissa.

Stoke otti mallia walesilaisista ja oli pitkään kiinni 1-0-voitossa Manchester Unitedia vastaan. Joukkue oli siirtynyt johtoon 19. minuutilla, kun Juan Mata ohjasi epäonnekkaasti keskityksen omaan rysään.

3 - Three of Manchester United's last seven Premier League own goals have been against Stoke. Oops.

Mutta sitten tuli Wayne Rooney. Hyökkääjä oli vaihdettu Matan tilalle 67. minuutilla. Neljännellä lisäaikaminuutilla Unitedille vihellettiin vapaapotku rangaistusalueen laidalta. Rooney ei keskittänyt, vaan laukoi suhteellisen pienestä kulmasta pallon takayläkulmaan.

Se oli Rooneyn uran 250. maali Unitedin paidassa. Hän nousi samalla yksin seuran kaikkien parhaaksi maalintekijäksi (katso video maalista tästä). Tilastojen valossa tasoitus oli ansaittu. United voitti maalintekoyritykset lukemin 25-6 ja laukaukset maalia kohti 8-1.

250 - Wayne Rooney is now @ManUtd's all-time leading goalscorer with 250 goals. Legend.

Tasapeliin jääminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että kärkijoukkueilla on mahdollisuus repiä lisää eroa Unitediin. Swansealle hävinnyttä Liverpoolia United toki sai pisteellä kiinni.

Lontoossa Everton jatkoi hyvää virettään, kun joukkue haki 1-0-voiton Crystal Palacesta. Ottelun ainokaisen viimeisteli Seamus Coleman. Nuori Tom Davies petasi paikan ja Coleman tälläsi läheltä ylös. Everton on nyt pelannut viisi valioliigaottelua putkeen ilman tappiota.

Heikot putket puolestaan jatkuivat Watfordilla ja Sunderlandilla. Watford johti kahteen otteeseen Bournemouthia, mutta joutui tyytymään 2-2-tasapeliin. Watford on nyt pelannut seitsemän valioliigaottelua peräjälkeen ilman voittoa.

Sunderland puolestaan hävisi West Bromin vieraana 0-2. Darren Fletcher ja Chris Brunt osuivat Baggiesille. Sunderland on Watfordin tavoin tarponut seitsemän sarjapeliä putkeen ilman voittoa.