Entinen valioliigahyökkääjä Stan Collymore arvioi Mirror-lehden kolumnissaan, että vain Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon jalkapalloura on ollut viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana komeampi kuin Wayne Rooneylla.

Rooney, 31, nousi viime viikonlopun täysosumallaan Manchester Unitedin kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi ohi Sir Bobby Charltonin. Koossa on nyt huimat 250 maalia.

Old Traffordille vuonna 2004 Evertonista siirtynyt Rooney on myös Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen ykköspyssy 53 osumallaan. Ottelumäärässä edellä on vain legendaarinen maalivahti Peter Shilton.

– Hän kuuluu epäilemättä kuolevaan lajiin, joka pysyi samassa seurassa pitkään ja aika ajoin kantoi sitä omilla harteillaan. Se on valtavan vaikea asia tehdä. Jos laskuista poistetaan suuret kaksi nimeä, Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo, hänen uransa kestää vertailun kehen tahansa viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana, Collymore kirjoittaa.

– Sir Bobby Charltonin ennätyksiä Englannin maajoukkueessa tai Manchester Unitedissa ei rikota, ellei kyse ole hyvin erityisestä pelaajasta. Joten valtavat onnittelut Wayne Rooneylle kummastakin saavutuksesta ja fantastisesta urasta, jonka aikana hän on voittanut käytännössä kaikki mahdolliset pokaalit, hän jatkaa.

Collymore pitää kuitenkin pienenä miinuksena sitä, ettei Rooney ole kyennyt esiintymään parhaalla mahdollisella tasolla maajoukkueen tärkeimmissä kamppailuissa.